Καταγγελίες «φωτιά» για τους «γαλάζιους» διοικητές των νοσοκομείων!

Οι προκλητικές αυξήσεις στα νέα... golden boys της υγείας και η αθλιότητα Κεραμέως, προκάλεσαν «έκρηξη»!

Must Read

Απασφάλισε ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και επικεφαλής νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, με αφορμή τις εξωφρενικές αυξήσεις που έκανε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στους διορισμένους (από την ίδια) διοικητές (golden boys πλέον…) των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και τις θρασύτατες δηλώσεις της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για τους γιατρούς, το δημόσιο και την… εμπειρία!

Οι προκλητικές αυξήσεις

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, αποφάσισε αυξήσεις στους μισθούς διευθυντικών στελεχών (αυξήσεις αποδοχών και αποζημιώσεων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων), που φτάνουν έως και τα 1.600 ευρώ τον μήνα!

Μέχρι σήμερα, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων ανέρχονται από 2.647,84 έως 3.524,69 ευρώ, ενώ αντίστοιχα, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ανέρχονται σε 4.254,5 ευρώ και των υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524,69 ευρώ.

Με τη νέα κυβερνητική απόφαση, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των νέων διοικητών – υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών καθώς και των νέων διοικητών – αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, των νέων golden boys δηλαδή, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Διοικητές νοσοκομείων:
    5.121 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών
    4.608,9 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών
  • Αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων:
    4.096,8 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών
    3.584,7 ευρώ μεικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών
  • Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών:
    5.121 ευρώ μεικτά
  • Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών:
    4.608,9 ευρώ μεικτά

Θα υπάρχει και «μπόνους παραγωγικότητας», το οποίο σύμφωνα με την ΚΥΑ, δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού…

Η αθλιότητα Κεραμέως

Μιλώντας χθες στο Mega για τα χαμηλά μισθολόγια των γιατρών (σε αντιπαραβολή με τα νέα golden boys της υγείας), αλλά και γενικότερα των υγειονομικών της δημόσιας υγείας, η Νίκη Κεραμέως έκανε μια άθλια δήλωση που μόνο υποτιμητική –μεταξύ πολλών άλλων- μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αναφερόμενη στο «τσουνάμι» αποχωρήσεων των γιατρών από τις δημόσιες δομές υγείας (με κατεύθυνση τις ιδιωτικές), η Υπουργός Εσωτερικών είπε το αμίμητο:

«Όταν υπηρετεί κάποιος στο δημόσιο προφανώς πρέπει να ζει, πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση, εννοείται αυτό, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο το οποίο δεν είναι αμελητέο βέβαια. Είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το δημόσιο … Το δημόσιο είναι ένας χώρος από τον οποίο αποκομίζει κανείς μια τεράστια εμπειρία».

Το μπαράζ των καταγγελιών!

Με σειρά αναρτήσεών του σήμερα το πρωί ο Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν χθες μετά τη δήλωση της κ.Κεραμέως περί εμπειρίας, ονομάζει συγκεκριμένους «γαλάζιους» διοικητές νοσοκομείων και τα όσα καταγγέλλει -αν εφόσον ισχύουν- είναι μάλιστα και ιδιαίτερα σοβαρά.

  • Δείτε τις διαδοχικές αναρτήσεις του κ.Παπανικολάου:

 

ΠΟΕΔΗΝ: Άδικη και άνιση μεταχείριση για άλλη μία φορά, που προκαλεί

Για πρόκληση σε ότι αφορά τις αυξήσεις των μισθών των Διοικητών Νοσοκομείων, είχε κάνει λόγο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε ανακοίνωσή της:

Προκαλούν οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις των μισθών των Διοικητών Νοσοκομείων

Από 3.524 έως 2.647 που είναι σήμερα ανεβαίνουν στις 5.121 έως 3.584 ευρώ. Πάνω από 1.000 ευρώ καθαρά το μήνα.
Την ώρα που στον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό οι Υγειονομικοί λαμβάνουν αυξήσεις λιγότερες των 50 ευρώ καθαρά το μήνα.
Ένας από τους βασικούς λόγους μαζικής φυγής Υγειονομικών από το Σύστημα είναι οι χαμηλότατοι μισθοί που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότεροι των μισθών του ανειδίκευτου εργάτη.
Προκαλεί επίσης και το μπόνους που προβλέπεται 20% επί του μισθού για την επίτευξη στόχων τους οποίους δεν επιτυγχάνουν οι Διοικητές αλλά καθημερινά οι λιγοστοί Υγειονομικοί ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα Νοσοκομεία σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
Με τον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό παραμένει ο μισθός του γιατρού στα 1.850 ευρώ το μήνα, του Νοσηλευτή, Διασώστη στα 800 ευρώ το μήνα, του Τραυματιοφορέα στα 700 ευρώ το μήνα.
Υποψήφιους και ενδιαφερόμενους Διοικητές έχουμε πάρα πολλούς. Από Υγειονομικούς πάσχουμε που αποχωρούν μαζικά από το σύστημα λόγω έλλειψης κινήτρων.
Στη διάρκεια της πανδημίας οι Υγειονομικοί πολέμησαν από την πρώτη γραμμή. Χάσαμε δεκάδες συναδέλφους από κορωνοϊό. Τι άλλο; Άδικη και άνιση μεταχείριση για άλλη μία φορά, που προκαλεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This