Λήστευαν διανομείς στην Αττική με την απειλή μαχαιριού – Δύο συλλήψεις

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια, ρόπαλο και τσεκούρι

Must Read

Συμμορία ληστών είχε γίνει ο «φόβος και ο τρόμος» για ταχυδιανομείς σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είτε με την απειλή χρήσης μαχαιριού, είτε ασκώντας σε βάρος τους σωματική βία τα μέλη της συμμορίας εξανάγκαζαν τους εργαζόμενους να τους παραδίδουν κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Το βράδυ της Παρασκευής (15/12) άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα, μέλη συμμορίας, τα οποία δρούσαν σε ολόκληρη την Αττική. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μαχαίρια, ρόπαλο και τσεκούρι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και απάτη με υπολογιστή, συμμορία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες τουλάχιστον από τις αρχές του Νοεμβρίου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη από κοινού ληστειών σε βάρος ταχυδιανομέων φαγητών και ποτών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο τρόπος δράσης τους

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιώντας «επιχειρησιακή μοτοσικλέτα», προσέγγιζαν τον εκάστοτε διανομέα που είχαν βάλει ως στόχο απογευματινές ή βραδινές ώρες και αφού τον ακινητοποιούσαν, τον εξανάγκαζαν να τους παραδώσει τις εισπράξεις, προσωπικά αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ή χρήματα.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κράνη, κουκούλες ή σκούφους, ενώ απειλούσαν τα θύματά τους είτε με μαχαίρι, είτε ασκώντας σε βάρος τους σωματική βία, η οποία μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν υπέρμετρη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, από 6 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 μαχαίρια, ξιφίδιο, ξύλινο ρόπαλο, αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο, τσεκούρι, 8 κινητά τηλέφωνα, 2 μπουφάν, σορτς, καπέλο, 2 ζευγάρια παπούτσια, παντελόνι, γάντι, τσαντάκι, 2 σκούφοι, 2 κουκούλες τύπου full face, κράνος, 40 ευρώ και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This