Συλλαλητήριο εργαζομένων και φορέων την Κυριακή για τη ΛΑΡΚΟ

«Ετοιμάζονται να καθαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ από τα βαρίδια εργαζόμενους»

Must Read

Tο σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ προχωράει σε συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά από 4 χρόνια σκληρού αγώνα συνεχίζουμε και στεκόμαστε όρθιοι απέναντι στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους νόμους και τις οδηγίες, τους επιχειρηματικούς ομίλους που ανταγωνίζονται για τη “λεία” της».

Το Σωματείο κάνει αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΛΑΡΚΟ: «Εχουμε μπει σε νέα φάση, πλησιάζουμε στο διά ταύτα. Ετοιμάζονται να “καθαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ από τα βαρίδια εργαζόμενους”. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα από την 25/12/2023 έως την 30/12/23, απολύονται οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και την 31/12/23 λήγουν οι συμβάσεις εργασίας των συμβασιούχων της ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς. Η κυβέρνηση και ο νέος ιδιοκτήτης της ΛΑΡΚΟ με τα γνωστά “παπαγαλάκια” τους προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Λένε, “η ΛΑΡΚΟ και κλειστή έχει κοστίσει 100 εκατομμύρια στους φορολογούμενους, οι εργαζόμενοι κάθονται και πληρώνονται” κ.τ.λ. Είναι ξεκάθαρο ότι μπροστά μας έχουμε άλλη μια “φουρτούνα”. Αλλά δεν φοβόμαστε.

Για το “άπατο βαρέλι”, όπως αποκαλούσαν την ΛΑΡΚΟ, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από 6 μεγάλους παγκόσμιους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου. Οι 2 από αυτούς βούτηξαν στον πάτο του βαρελιού, δίνοντας προσφορά. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει νέο ιδιοκτήτη και τα αντικρουόμενα συμφέροντα είναι σε αντιδικία. Η μισθοδοσία των εργαζομένων καταβλήθηκε από την πώληση των προϊόντων, που με την εργασία μας παράχθηκαν.

Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, σπατάλησαν για να σταματήσουν την παραγωγή της και να την απαξιώσουν, 100 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις νικελίου, υποπροϊόντων και δικαιωμάτων ρύπων».

Και συνεχίζοντας αναφέρουν μεταξύ άλλων για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς:

«Είχαν το σχέδιό τους. Σταμάτησαν την παραγωγή, έτσι ώστε να δώσουν με 6 ευρώ το στρέμμα (6 εκατομμύρια ευρώ συνολικά) το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής νικελίου στην Ευρώπη, τον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις και 1 εκατ. στρέμματα γης που στο υπέδαφος υπάρχουν τα μοναδικά κοιτάσματα νικελίου (η αξία τους ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ). Δεν την συντηρούν και δεν την επαναλειτουργούν μέχρι να μεταβιβαστεί στον νέο ιδιοκτήτη, έτσι ώστε να καλλιεργούν στην κοινή γνώμη ότι “καθόμαστε και πληρωνόμαστε” και να μπορέσουν να μας βγάλουν έξω από τις δουλειές μας. Γνωστή τακτική. Προσπαθούν να στρέψουν τον έναν απέναντι στο άλλον και τσακίζουν τη ζωή σε όλους μας».

Και καταλήγουν καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τη σύσκεψη – συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This