Πανευρωπαϊκό ρεζιλίκι: Οι Έλληνες οδηγοί μιλούν στο κινητό, καβγαδίζουν και ΔΕΝ σταματούν σε διαβάσεις πεζών!

Must Read

Δυσάρεστα στοιχεία για τη συμπεριφορά των γονέων στην Ελλάδα όταν οδηγούν με τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο περιλαμβάνονται στην ετήσια έρευνα (Ευρωβαρόμετρο) του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας του ομίλου Vinci, μεγαλύτερου μετόχου της Γέφυρα Α.Ε., που διαχειρίζεται τη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου, και της Ολυμπίας Οδού. Φέτος για πρώτη φορά καταγράφεται η άποψη γονέων και παιδιών ως προς την οδηγική συμπεριφορά των γονέων.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε η γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας της Vinci, Bernadette Moreau, το 57% των οδηγών στην Ελλάδα θεωρεί ότι η έλλειψη προσοχής είναι η κύρια αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων, ενώ δύο οδηγοί στους 10 δήλωσαν πως παραλίγο να υποστούν ή είχαν ατύχημα, επειδή χρησιμοποιούσαν το κινητό τους.

Δείτε επίσης: Έλεγχοι τροχαίας: 5.418 οδηγοί με «τσίτα τα γκάζια» και 924 μεθυσμένοι στους δρόμους

Στη χώρα μας καταγράφεται αύξηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Το 84% των οδηγών δήλωσε ότι έχει αντιμετωπίσει επιθετική συμπεριφορά από άλλον οδηγό, ποσοστό αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σύγκριση με το 2017. Το 71% των Ελλήνων οδηγών βρίζει τους άλλους οδηγούς, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 56%.

Απαντήσεις παιδιών

Το 45% των παιδιών δεν βάζει ζώνη ασφαλείας, όπως δηλώνει το ίδιο. Το 82% των παιδιών δηλώνει ότι οι γονείς απαντούν στο τηλέφωνο όταν οδηγούν, ενώ το 66% τηλεφωνεί όταν οδηγεί. Τα παιδιά είναι μάρτυρες της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των γονιών. Το 62% των παιδιών λέει ότι οι γονείς βρίζουν όταν είναι στο τιμόνι και το 61% των παιδιών ακούει τους γονείς να πατάνε κόρνα σε άκαιρη στιγμή. Το 42% των παιδιών παρατηρεί ότι οι γονείς δεν σταματούν για να περάσουν οι πεζοί, ενώ το 7% δηλώνει ότι έχει δει τους γονείς να κατεβαίνουν για να διαπληκτιστούν με άλλον οδηγό.

Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τη Hellastron, η οποία εκπροσωπεί όλες τις εταιρίες διαχείρισης οδικών αξόνων με διόδια στην Ελλάδα. Η Vinci, όπως είπε ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου στην Ελλάδα Παναγιώτης Παπανικόλας, διαχειρίζεται παγκοσμίως περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα οδικών αξόνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This