Η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις Europol, Interpol και Ameripol καταπολεμά με επιτυχία τις διαδικτυακές απάτες!

Must Read

Με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 12η διεθνούς κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, για την καταπολέμηση των απατών μέσω διαδικτύου, στον τομέα των αερομεταφορών.

Η επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε από τη Europol, την Interpol και την Ameripol, έφερε την ονομασία «GAAD» (Global Airport Action Days) και πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή 60 χωρών, 56 αεροπορικών εταιρειών και 12 (online) ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ έλαβαν χώρα επιχειρησιακές δράσεις σε περισσότερα από 200 αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης περιλάμβανε εντοπισμό 165 ύποπτων συναλλαγών και 79 συλλήψεις, ενώ στην Ελλάδα, υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες όλων των αερολιμένων της χώρας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 6 άτομα, σε βάρος των οποίων ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Europol, με αφορμή την προαναφερόμενη δράση εφιστά την προσοχή στους επιβάτες, δίνοντας τις παρακάτω συμβουλές:

  • Πραγματοποίησε κρατήσεις για τις διακοπές σου, απ’ ευθείας από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, της αεροπορικής εταιρείας ή ενός αξιόπιστου ταξιδιωτικού πρακτορείου. Αναζήτησε το λογότυπο της ΙΑΤΑ στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
  • Πραγματοποίησε διαδικτυακό έλεγχο για να βεβαιώσεις ότι η εταιρεία είναι νόμιμη. Εάν είναι ύποπτη, ίσως υπάρχουν σχετικές προειδοποιητικές αναρτήσεις από άλλους χρήστες που είχαν εμπειρία πραγματοποίησης συναλλαγών με την εταιρεία.
  • Να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με το όνομα της ιστοσελίδας και το όνομα χώρου. Μικρές αλλαγές στον όνομα της ιστοσελίδας ή στο όνομα χώρου – όπως από .com σε .eu, μπορεί να σε ανακατευθύνει σε διαφορετική εταιρεία.
  • Έλεγξε την ασφάλεια των πληρωμών. Βεβαιώσου ότι κατά τη διαδικασία κράτησης η γραμμή διεύθυνσης url αρχίζει με https://.
  • Έλεγξε εάν η ιστοσελίδα προσφέρει όρους και προϋποθέσεις, πολιτική επιστροφής χρημάτων και πολιτική απορρήτου-προστασίας προσωπικών δεδομένων.
  • Εάν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αλήθεια, πιθανότατα να μην είναι.
  • Αν πέσεις θύμα απάτης, διατήρησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και ανάφερε το στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This