Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας στο πλευρό της σεισμόπληκτης Αλβανίας – Αναχώρησε και κλιμάκιο από την Περιφέρεια Αττικής

Must Read

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας σπεύδουν στο πλευρό της πληγωμένης -μετά το φονικό σεισμό- Αλβανίας.

Η αποστολή μας, μία έμπειρη ιατρική ομάδα, αναχωρεί σήμερα Παρασκευή 29/11 από την Αθήνα για το Δυρράχιο και τη Θουμάν, για να διερευνήσει τις ανάγκες του πληθυσμού έτσι ώστε να προσφέρει στοχευμένη ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε μια πρώτη φάση αποστέλλουμε είδη πρώτης ανάγκης – φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα.

Στο πεδίο θα βρίσκονται και τα ιδρυτικά μέλη των Γιατρών του Κόσμου, που έδωσαν υπόσταση στην ανθρωπιστική ιατρική στην Ελλάδα. Παρόντες ξανά σε μία ανθρωπιστική κρίση, σε έναν αγώνα ζωής με στόχο να μη «συντριβούν» άλλες ανθρώπινες υπάρξεις.

Οι Γιατροί του Κόσμου, μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση με πολυετή εμπειρία στην υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
καταφτάνουν όπου υπάρχουν άνθρωποι, όπως πάντα.

Επιστρέφουν στα Βαλκάνια για μια ακόμα αποστολή ιατρικής αρωγής. Όπως τότε.

Επικεφαλής της Αποστολής στην Αλβανία είναι ο Δρ. Νικήτας Κανάκης.

Αναχώρησε κλιμάκιο ιατρών από την Περιφέρεια Αττικής

Από την Περιφέρεια Αττικής αναχώρησε σήμερα κλιμάκιο ιατρών του ΙΣΑ, το οποίο μεταφέρει υγειονομικό υλικό και φάρμακα για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες που έχουν πληγεί, από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αλβανία.

Το ιατρικό κλιμάκιο, το οποίο αποτελείται από τέσσερις ιατρούς (Παναγιώτης Μπουρλίδης,
Ανδρέας Ευσταθίου, Φιλίππια Νικολάου, Γιώργος Ντούλας), τρείς εκ των οποίων είναι χειρουργικών ειδικοτήτων, μετέβη στα Τίρανα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να συνδράμει στη χειρουργική αποκατάσταση των τραυματιών.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΛΒΑΝΙΑ

Το υγειονομικό υλικό και τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ .

Με αφορμή την αποστολή του κλιμακίου ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, δήλωσε τα εξής:
«Με την ευκαιρία της αποστολής του κλιμακίου ιατρών αλλά και του υγειονομικού υλικού σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να ευχηθώ καλή δύναμη στους πολίτες της Αλβανίας. Η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει και άλλους τρόπους με τους οποίους θα συνδράμει έμπρακτα στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων στη γειτονική Αλβανία. Αυτοδιοίκηση και επιστημονικός κόσμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, πέρα από σύνορα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This