Πρόεδρος Πανελλήνιας Παιδιατρικής Εταιρείας: «”Σαρώνει” η γρίπη με υψηλό πυρετό στα παιδιά»

«Η γρίπη που έχει εμφανιστεί τώρα κάνει πολύ υψηλό πυρετό, 40αρια»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι παιδίατροι σχετικά με τις γρίπες που «σαρώνουν» στα παιδιά Δημοτικού, το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για την γρίπη τύπου Α με υψηλό πυρετό αλλά χωρίς άλλες σοβαρές επιπλοκές, που παρουσιάζει έξαρση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών.

Όπως εξηγεί, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Παιδιατρικής Εταιρείας, Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ιδιαίτερα στα παιδιά του Δημοτικού παρουσιάζει υψηλό πυρετό που φτάνει ακόμη και τους 40 βαθμούς. «Η γρίπη που έχει εμφανιστεί τώρα κάνει υψηλό πυρετό για τέσσερις μέρες και μάλιστα πάρα πολύ υψηλό, δηλαδή 40άρια. Κυρίως σε παιδάκια Δημοτικού, μεταξύ 7 και 8 ετών. Όλα αυτά τα παιδάκια έχουν γρίπη τύπου Α και κάνουν υψηλότατο πυρετό. Τα περισσότερα δεν είναι εμβολιασμένα», τονίζει σχετικά και συνεχίζει:

«Και κορωνοϊός παρατηρείται πάρα πολύ στα παιδάκια, με ήπια συμπτώματα συνήθως, πονόλαιμο και κακοδιαθεσία. Τίποτε άλλο. Μπορεί να κάνουν πυρετό, ή μπορεί να μην κάνουν. Μέχρι στιγμής σοβαρές επιπλοκές δεν έχουμε δει ούτε από την COVID-19 ούτε από τη γρίπη στα παιδιά».

Οι γιατροί εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με τις γιορτές, αφού εκτιμούν πως μπορεί να επιφέρουν αύξηση κρουσμάτων. «Έρχονται και οι γιορτές, από τα Χριστούγεννα και μετά θα αυξηθούν όλα αυτά τα κρούσματα. Θα περιμένουμε αύξηση μετά τις γιορτές οπωσδήποτε. Κι αν χαλάσει και ο καιρός λίγο ακόμα θα αυξηθούν τα κρούσματα», σημειώνει ο ίδιος και καταλήγει ωστόσο, πως το Κοξάκι που είχε παρουσιάσει έξαρση σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κατά τον Νοέμβριο, πλέον δεν απασχολεί: «Το Κοξάκι έχει υποχωρήσει, έχει καμφθεί το φαινόμενο, ευτυχώς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This