Η ώρα της επιλογής: Ποια φρεγάτα μας θα πάει στην Ερυθρά Θάλασσα

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων

Must Read

Στα «χέρια» των επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού είναι η επιλογή της ελληνικής φρεγάτας που θα πάει στα ταραγμένα νερά της Ερυθράς Θάλασσας για να ενταχθεί στην πολυεθνική επιχείρηση «Prosperity Guardian» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με –θεωρητικό- στόχο την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις των Χούθι.

Κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, η Ελλάδα θα εμπλακεί σε μια άκρως επικίνδυνη αποστολή (με επιθέσεις σε πλοία από drones και πυραύλους) και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

.

Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, στην Ερυθρά Θάλασσα θα πάει μία εκ των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ που διαθέτει ο ελληνικός στόλος (σ.σ. με πιθανότερη την επιλογή από τις δύο τελευταίες):

  • Φ/Γ ΥΔΡΑ (F 452)
  • Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ (F 453)
  • Φ/Γ ΨΑΡΑ (F 454)
  • Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ (F 455)

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ για να εγκρίνει την όποια απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού για το πλοίο, το πότε θα αναχωρήσει και τι μετατροπές και προσθήκες θα χρειαστεί να γίνουν στον εξοπλισμό του, ενώ άμεσα, ένα κλιμάκιο του ΠΝ θα μεταβεί στο στρατηγείο της πολυεθνικής δύναμης, στο Μπαχρέιν.

Εκεί, στο Βασίλειο του Περσικού Κόλπου, θα σχεδιαστεί και θα οργανωθεί όλη η επιχείρηση «Prosperity Guardian» από τους αξιωματικούς όλων των χωρών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ποιος θα κάνει τι, ποιες θα είναι οι περιοχές ευθύνης, ποιες θα είναι οι εντολές αντίδρασης και απάντησης σε τυχόν απειλές και θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τη ναυτική επιχείρηση.

.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This