«Τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ότι έρχονται νύχτα…» – Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν» για τη… μουλωχτή επίσκεψη Μητσοτάκη

«Σφάζουν στο γόνατο» τον Πρωθυπουργό

Must Read

Το Δ.Σ. των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» με ανακοίνωσή του, «σφάζει στο γόνατο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απροειδοποίητη νυχτερινή επίσκεψή του στη νεοσύστατη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) για ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά.

Μια μονάδα που, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ανοίγει χωρίς ούτε μία πρόσληψη νέου νοσηλευτή, αλλά με μετακίνηση νοσηλευτών από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, υποβαθμίζοντας έτσι κι άλλο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Δυτικής Αθήνας!

Η ολιγόλεπτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού έγινε «στα μουλωχτά, απροειδοποίητα και νύχτα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και κατονομάζονται στη συνέχεια όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και η δημόσια υγεία γενικότερα, όπως για παράδειγμα τα ράντζα, οι ατέλειωτες λίστες χειρουργείων, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, οι αυξήσεις στα γαλάζια διορισμένα golden boys, αλλά όχι στους υγειονομικούς, το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και πολλά άλλα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι καταλήγουν με το εξής:

«Τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ότι έρχονται νύχτα γιατί υπολογίζουν και τρομάζουν να δουν κατάματα και με το φως της μέρας το έργο τους, και ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τη μαζική αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου. Έχουν γνώθι σε αυτόν».

  • Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Στα μουλωχτά, απροειδοποίητα και νύχτα, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης (και αντιπροσωπεία του υπουργικού συμβούλιου), πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη  21/12/2023 στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο.

Δεν ήρθε βέβαια για να δει τα ράντζα, τις ατέλειωτες λίστες των υπολειτουργούντων χειρουργείων, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, την πολύωρη αναμονή στα επείγοντα, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. 

Δεν ήρθε να μας πει γιατί δεν μονιμοποιεί τους συμβασιούχους, αλλά τους πάει από παράταση σε παράταση με το «μαρτύριο της σταγόνας», παρότι είναι γνωστό σε όλους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα νοσοκομεία. 

Δεν ήρθε να μας εξηγήσει γιατί ονομάζει «γενναία αύξηση» τα 70 ευρώ που θα λάβουν οι υγειονομικοί (οι γιατροί 100 Ε), που πριν τα λάβουμε έχουν ήδη εξανεμιστεί από την τρομακτική ακρίβεια. Ενώ αντίθετα τα στελέχη, οι διοικητές και οι ΥΠΕάρχες θα δουν 300άρια και 1000άρικα αύξηση στο  μισθό τους.

Δεν ήρθε να μας ξαναϋποσχεθεί ένταξη στα ΒΑΕ, που όλες οι κυβερνήσεις επί 10ετίες αρνούνται να μας εντάξουν (ίσως βάλουν σε αυτά τα στελέχη, τους διοικητές και τους ΥΠΕάρχες).

Δεν ήρθε να βγάλει λόγο ότι είναι υπέρμαχος και υποστηρικτής του ΕΣΥ, την ίδια ώρα που το ιδιωτικοποιεί, παραδίνει τμήματα του σε εργολάβους, κλείνει τμήματα και νοσοκομεία γιατί «κοστίζουν».

Τότε γιατί ήρθε;

Μα για να επισκεφτεί τη νεοσύστατη μονάδα αντιμετώπισης ΑΕΕ, που ανοίγει άμεσα, χωρίς ούτε μία πρόσληψη νέου νοσηλευτή (παρά μόνο με μετακίνηση νοσηλευτών από τα ΚΥ της περιοχής, για να υποβαθμιστεί κι άλλο η ΠΦΥ της Δυτικής Αθήνας). Αυτό θα πει ανάπτυξη.

Τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ότι έρχονται νύχτα γιατί υπολογίζουν και τρομάζουν να δουν κατάματα και με το φως της μέρας το έργο τους, και ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τη μαζική αγωνιστική υποδοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου. Έχουν γνώθι σε αυτόν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This