Ρόδος: Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τη μη μεταφορά της 85χρονης

Must Read

«Κύρια αρμοδιότητά του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό. Τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου, με αφορμή το περιστατικό που έγινε γνωστό σήμερα, με μια 85χρονη γυναίκα να επιστρέφει σπίτι της μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο του νησιού, μέσα σε επαγγελματική κλούβα αντί για ασθενοφόρο.

  • Η επιστολή των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Ρόδου:

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Ροδιακή με τίτλο ‘’ Μεταφορά ασθενή στην οικία της με επαγγελματική κλούβα’’, το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστη η ασθενής συμπολίτισσά μας και η οικογένειά της.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι κύρια αρμοδιότητά του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό. Τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων.

Ως σωματείο, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου έχουμε ενημερώσει την 2 ΥΠΕ, την διοίκηση του ΓΝ Ρόδου και όλες τις κλινικές, ότι από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επείγοντων περιστατικών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να δώσει λύση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.

Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο, στην τελευταία από τις συναντήσεις μας, προτείναμε την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο.

Με χθεσινή απόφαση του προέδρου κ. Τσακαλιού Κυριάκου και με τη συγκατάθεση όλων των εργαζόμενων, ασθενοφόρο, σήμερα Σάββατο, εκτελεί όλα τα εξιτήρια λόγω των Χριστουγέννων.

Από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η διαχείριση των δευτερογενών διακομιδών θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο και θα εκτελείται από το ΕΚΑΒ, μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεως από την διοίκηση του νοσοκομείου.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος
Κυριάκος Τσακαλιός

Γραμματέας
Παναγιώτης Σπανός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This