Με ατζέντα Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει στην κυβέρνηση την ανάσα που χρειάζεται - Τη βοηθάει ακόμα κι αν έρχεται σε αντίθεση με τις πάγιες θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Must Read

Οι Μητροπολίτες παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τη χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική συνέντευξη και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. «Μπορεί ο Ιερώνυμος να έθεσε την προσωπική του άποψη. Ο κόσμος όμως κατάλαβε πως αυτή είναι και η επίσημη θέση της Εκκλησίας. Τόσο για το θέμα των ταυτοτήτων όσο και για τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών» έλεγε στο περιβάλλον του συνοδικός Μητροπολίτης.

«Μας είχε πει πως τα σοβαρά θέματα, όταν τεθούν από την κυβέρνηση, θα τα δούμε στο σύνολό τους σε μια Σύνοδο της Ιεραρχίας. Εσπευσε όμως να μας διαψεύσει» σχολίαζε, εμφανώς απογοητευμένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος πήγε κόντρα στους Μητροπολίτες που εξέφραζαν επιφυλάξεις για τις νέες ταυτότητες (π.χ. Πειραιώς Σεραφείμ) και εκείνους που είναι αντίθετοι στα νέα δεδομένα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια (π.χ. Μεσογαίας Νικόλαος). «Εφόσον δεν μιλάει κανείς από εμάς, καλά να πάθουμε» έλεγε Μητροπολίτης που βρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη γιορτή του Καισαριανής Δανιήλ.

Οι δύο αρχιεπισκοπικές απόψεις, προσωπικές μεν, διαβάστηκαν από τον κόσμο ως οι επίσημες θέσεις της Εκκλησίας. Επομένως, έλεγε νεόκοπος Μητροπολίτης, «είναι περιττή κάθε σύγκληση της Ιεραρχίας τον Φεβρουάριο. Να συζητήσουμε τι; Αφού τα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, εμείς τι διαφορετικό λόγο να εκφέρουμε;»

Μπορεί οι δηλώσεις του κ. Ιερωνύμου να ευαρέστησαν εν μέρει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σχετικά με το ότι δεν τον απασχολεί το θέμα της συμβίωσης παρά μόνο η τεκνοθεσία, ο Αρχιεπίσκοπος όμως «έδειξε την πόρτα», λέγοντας πως είναι ελεύθεροι να αποχωρήσουν εκτός Εκκλησίας όσοι έχουν «στενά μυαλά». Η συγκεκριμένη δήλωση σχολιάστηκε δυσμενώς από αρκετούς Αρχιερείς. «Δεν διώχνει η Εκκλησία κανέναν. Κανένας δεν περισσεύει. Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις απόψεις και ως ιερείς να τους αγκαλιάζουμε, όχι να τους λέμε “αν θέλετε, αν δε θέλετε μπορείτε να φύγετε…”» είπε ο ίδιος Ιεράρχης.

Πολλοί Μητροπολίτες, παρασκηνιακά, έχουν παράπονα. Κανένας όμως δεν εκφέρει δημόσια αντίρρηση. Ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται ότι έχει στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση πως θα βοηθήσει στα δύο κρίσιμα θέματα.

Τη βοηθάει όσο μπορεί με τον τρόπο του, ακόμα κι αν έρχεται σε αντίθεση με τις πάγιες θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Με το θέμα των ταυτοτήτων δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. Διαβεβαίωσε το πανελλήνιο, παρά τις ενστάσεις του Πειραιώς, πως την έχει ήδη αποκτήσει.

«Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει στην κυβέρνηση την ανάσα που χρειάζεται για να προχωρήσει σε θέματα που διχάζουν την ελληνική κοινωνία. Οι έρευνες κινούνται στο 50-50 κι όμως ο Ιερώνυμος ακολουθεί τη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη» σχολίαζε έμπειρος Ιεράρχης της Β. Ελλάδας.

«Τι έχουν συνεννοηθεί στο παρασκήνιο δεν μπορώ να το γνωρίζω. Τυχαίες δεν είναι όμως αυτές οι προοδευτικές θέσεις που εκφέρει τώρα ο Αρχιεπίσκοπος» σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This