Στοιχεία-σοκ: 29 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη το 2023 – Οι περισσότεροι ήταν άνδρες

Οι αυτοκτονίες που σόκαραν την τοπική κοινωνία

Must Read

Ανατριχίλα προκαλεί στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, ο αριθμός των κατοίκων που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους, κατά την διάρκεια του 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως, 29 άτομα αυτοκτόνησαν, ανάμεσά τους δύο εν ενεργεία αστυνομικοί αλλά και ένας νέος άνθρωπος μόλις 29 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκριτικά με πέρυσι ο τραγικός αυτός αριθμός μειώθηκε καθώς το 2022 αυτοκτόνησαν 39 άτομα.

Πιο αναλυτικά, οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Οκτώβριο (πέντε περιστατικά σε κάθε μήνα) και ακολουθούν ο Ιούνιος και ο Ιούλιος (τέσσερις αυτοκτονίες κάθε μήνα) και ο Ιανουάριος (με τρεις αυτοχειρίες). Τέλος τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο καταγράφηκαν από δύο αυτοκτονίες, ενώ αντίθετα τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο δεν σημειώθηκε μία αυτοχειρία.

Γένος και ηλικίες

Από τους 29 ανθρώπους οι 27 είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες. Οι δέκα ήταν ηλικίας από 50 έως 69 χρόνων, οι εννέα ήταν στην παραγωγική τους ηλικία, δηλαδή από 30 έως 49 ετών, ενώ οι εννέα ήταν και οι ηλικιωμένοι. Τέλος αυτοκτόνησε και ένας νέος άνθρωπος μόλις 29 ετών.

Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίες έχει η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου καθώς το 2023 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 16 άτομα. Ακολουθούν τα Χανιά και το Λασίθι με πέντε [- περιπτώσεις η κάθε περιοχή, ενώ στο Ρέθυμνο αυτοκτόνησαν τρία άτομα.

Στην πλειονότητά τους (17 άτομα) αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους, διά απαγχονισμού, ενώ επτά αυτοπυροβολήθηκαν και πέντε έπεσαν από μπαλκόνια νοσοκομείων ή γέφυρες.

Οι αυτοκτονίες που σόκαραν την τοπική κοινωνία

Οι αυτοκτονίες των δύο αστυνομικών ήταν αναμφίβολα από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις στην Κρήτη.

Αρχικά, τέλος στην ζωή του έβαλε ένας 34χρονος, που είχε κατέβει με μετάθεση στην ασφάλεια Λασιθίου και έμενε στη Σητεία. Ο ίδιος αυτοκτόνησε διά του απαγχονισμού, προκαλώντας θλίψη στους κύκλους της Αστυνομίας Λασιθίου, που έκανε λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο.

Λίγη ώρα αργότερα, ένας 35χρονος εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αττική είχε κατέβει για διακοπές στη Σητεία. Στις 10 Ιουνίου βρέθηκε απαγχονισμένος σε χωράφι στην περιοχή Εσταυρωμένος, κάτω από μία ελιά.

Σπαραγμό είχε προκαλέσει στην Κρήτη και η αυτοκτονία του 65χρονου άνδρα, τον περασμένο Μάρτιο, που δεν άντεξε τον χαμό του παιδιού του. Ο ίδιος αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος, την Πέμπτη 16 Μαρτίου σε δήμο του Ηρακλείου, αφού δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι ο γιος του σκοτώθηκε τόσο πρόωρα, σε τροχαίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This