Έκκληση από φιλοζωικές οργανώσεις για αθόρυβα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Τα θορυβώδη πυροτεχνήματα προκαλούν πολλά προβλήματα, όχι μόνο στα ζώα συντροφιάς, αλλά και σε ηλικιωμένους και μικρά παιδιά

Must Read

Το γεγονός ότι τα θορυβώδη πυροτεχνήματα και τα βαρελότα που είθισται να ρίχνουν οι  δήμοι και οι πολίτες την Πρωτοχρονιά, για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους (…), μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα στα ζώα συντροφιάς τονίζουν εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίοι και κάνουν έκκληση να αντικατασταθούν αυτά με αθόρυβα πυροτεχνήματα.

«Η αλήθεια είναι ότι το θέμα των πυροτεχνημάτων απασχολεί την γενική γραμματεία, όχι μόνο τις φιλοζωικές οργανώσεις. Τα πυροτεχνήματα προκαλούν πολλά προβλήματα, όχι μόνο στα ζώα, αλλά σε ηλικιωμένους και παιδιά που μπορεί να έχουν θέματα να αντιμετωπίσουν», αναφέρει σχετικά στο Action 24 η Μάρθα Δημοπούλου, από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς.

«Ως ειδική γραμματεία ζητήσαμε από τους δήμους να χρησιμοποιήσουν αθόρυβα πυροτεχνήματα και έτσι θα κινηθούμε, για να υπάρχουν μόνο αθόρυβα τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε και κατέληξε σημειώνοντας πως «τα πυροτεχνήματα χωρίς θόρυβο παράγουν την ίδια αίσθηση, οπτικά είναι ίδια. Το κακό που προκαλεί ο κρότος είναι μεγαλύτερο».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
^
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This