Ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Χωρίς Κασιδιάρη η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Must Read

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Αθηναίων με τον Χάρη Δούκα να ορκίζεται νέος δήμαρχος παραλαμβάνοντας τα ηνία της δημοτικής αρχής από τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, με ανάρτησή του, διεμήνυσε ότι «παραδίδει τη διοίκηση αλλά δεν αφήνει την Αθήνα».

Σήμερα, Πέμπτη 28/12, στις 11 το πρωί, ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων. Ως χώρος επιλέχθηκε η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Όπως αναφέρει το γραφείο του Χάρη Δούκα η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης επιλέχθηκε επειδή «αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της». Παράλληλα, χωρίς την παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία. «Δεν θα ορκιστεί ο κ. Κασιδιάρης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα γίνει σε άλλο τόπο, άλλη στιγμή, η ορκωμοσία του για λόγους προφανώς ασφάλειας», σημείωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Οι πρώτες 100 ημέρες

«Η πρώτη είναι το κομμάτι της βιωσιμότητας, το πράσινο. Θέλω να αξιοποιήσω κάθε σπιθαμή γης, για να πρασινίσω την πόλη. Βεβαίως, θα δώσουμε τη μάχη για τον ελεύθερο χώρο. Δυστυχώς, η Αθήνα είναι μια τσιμεντούπολη και ο νέος, αστικός πολιτισμός μετριέται πλέον διαφορετικά, με το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο, και το ποσοστό ελεύθερου χώρου ανά κάτοικο. Δεύτερος βασικός πυλώνας είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέλαβαν αντιδήμαρχοι ή εντεταλμένοι σύμβουλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Από τις πρώτες μου, επίσης, δράσεις θα είναι ένας νέος κώδικας δεοντολογίας για τους αιρετούς, για να μπορούμε να έχουμε κανόνες και διαδικασίες και να είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θα υποβαλλόμαστε σε ελέγχους και σε αξιολόγηση. Τρίτος πυλώνας είναι μια νέα σχέση με τον πολίτη, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Είχαμε πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εκλογές. Η αυτοδιοίκηση, όμως, πρέπει να έχει στόχο την επαφή με τον πολίτη στο μέγιστο βαθμό. Θέλω όλοι μαζί να παλεύουμε για τα μικρά που είναι όμως πολύ μεγάλα, που είναι η καθημερινότητα» ανέφερε με νόημα ο Χάρης Δούκας.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This