Οργή και ανησυχία στο Πεντάγωνο για την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα

Ήταν εντολή Μητσοτάκη!

Must Read

Ψέλνοντάς μου τα κάλαντα ένα ανήσυχο πουλάκι από το Πεντάγωνο, μου μετέφερε την εικόνα που επικρατεί στο Ναυτικό, μετά την εσπευσμένη και μονομερή, όπως φαίνεται, απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπό τον ήχο του τριγώνου και άκρως εμπιστευτικά, μου είπε ότι στα πολύ υψηλά κλιμάκια του Πολεμικού Ναυτικού επικρατεί όχι απλώς αγωνία για μία τέτοιας μορφής αποστολή στα «τυφλά», που ενέχει αυξημένο τον παράγοντα του ρίσκου, αλλά και ενόχληση για το γεγονός ότι αποφασίστηκε η εμπλοκή της χώρας μας, χωρίς να έχει καν συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

 

Ομολογώ ότι ταράχτηκα, διότι οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ανώτατοι αξιωματικοί του Πενταγώνου θεωρούν ότι αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, για να αναχαιτίσει τις δραστηριότητες των φοβερών και τρομερών Χούθι, δεν μπορεί να γίνει χωρίς να είναι γνωστό ποιος είναι επί κεφαλής, υπό ποια ομπρέλλα διοίκησης θα οργανωθεί και ποια θα είναι η περιοχή δράσης του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ανησυχούντες εξηγούν πως πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, για να προσδιορίσει και τους κανόνες (ο μη γένοιτο) εμπλοκής.

 

Η ταραχή μου μετατράπηκε σε ταχυκαρδία, όταν πληροφορήθηκα πως ένας από τους αρχηγούς είπε σε έξαλλη κατάσταση πως «εγώ φρεγάτα δεν στέλνω», απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση από το στράτευμα. Καταλήγω με την εκτίμηση του λαλίστατου πουλιού που έψαλε τα κάλαντα, πως στο καλύτερο σενάριο φρεγάτα με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα δεν πρόκειται να αποπλεύσει από την Σαλαμίνα νωρίτερα από τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Κυρία επί των Τιμών – Εστία της Κυριακής

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This