10-7-2020

Συνέλαβαν μέλος συμμορίας που πραγματοποιούσε βίαιες επιθέσεις σε αλλοδαπούς

Ένας 20χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών ΜΜΑ συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για ρατσιστικές επιθέσεις, βαριές σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία.

Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τις 27 Νοεμβρίου και αφορούσε μποξέρ, επαγγελματία αθλητή του ΜΜΑ με εντυπωσιακά στατιστικά στους αγώνες που έχει δώσει.

Ο κατηγορούμενους μαζί με 40 άτομα, χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σιδερογροθιές και μεταλλικά αντκείμενα επιτέθηκαν σε έξι άτομα, στις 10 Νοεμβρίου του 2019 στο 1ο Λύκειο Ασπροπύργου. Αποτέλεσμα της επίθεσης εναντίον αλλοδαπών ήταν τα θύματα να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοοκομείο.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο ίδιος, ξυλοκόπησε ακόμη δύο Αλβανούς, έξω από κατάστημα στην οδό Ποσειδώνος στον Ασπρόπυργο. Τα θύματα  μεταφέρθηκαν στο Ασκληπείο νοσοκομείο της Βούλας, έχοντας χτυπήματα από μεταλλικά αντικείμενα. Ο ένας από τους δύο μάλιστα νοσηλεύτηκε και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ στις 21 Νοεμβρίου ξεκίνησε η σταδιακή διακοπή της καταστολής. Σύμφωνα με την  ιατρική γνωμάτευση θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τους επόμενους μήνες.

Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης αναγνωρίστηκε από τα θύματα.

Όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτκής Αττικής εκείνος αρνήθηκε να δηλώσει στα στοιχεία της ταυτότητάς του και δεν υποβλήθηκε σε δακτυλοσκοπική σήμανση.

Το 2017, ο 20χρονος που συνελήφθη, είχε επιτεθεί και κατά αστυνομικών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Περιοχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε έντονο διαπληκτισμό με αστυφύλακες στους οποίους επιτέθηκε με μανία, γρονθοκοπώντας τους με αποτέλεσμα να τους στείλει στο νοσοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ