Προς διακοπή με το «καλημέρα» η πολυαναμενόμενη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Must Read

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Ηλία Μίχο, φαίνεται να οδεύει προς διακοπή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του 53χρονου επιχειρηματία από τον Κολωνό δεν έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, ώστε να παρασταθεί στο δικαστήριο παρά την αποχή των δικηγόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, η έναρξη της πολυαναμενόμενης δίκης, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί, ενδέχεται να μετατεθεί για την προσεχή Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, καθώς από χθες Σάββατο είχε «πέσει» το σύστημα στον ΔΣΑ, με αποτέλεσμα το portal του Συλλόγου να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα σχετικά αιτήματα. Ως εκ τούτου, η έλλειψη άδειας από τον ΔΣΑ για το συνήγορο του Μίχου είναι πιθανό να «συμπαρασύρει» και τους υπόλοιπους συνηγόρους της υπόθεσης στη διακοπή της δίκης.

Όποτε κι αν ξεκινήσει, πάντως, η δίκη, στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν συνολικά 26 κατηγορούμενοι, με βασικό τον Ηλία Μίχο, ο οποίος και κατηγορείται για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τη διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, για παιδική πορνογραφία, καθώς και για οπλοκατοχή.

Συγκατηγορούμενή του, με επίσης βαριές κατηγορίες, είναι και η 38χρονη μητέρα της 12χρονης, η οποία θα δικαστεί τόσο για διακεκριμένη μαστροπεία, όσο και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου. Σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται ότι, μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της, διέθετε κατ’ εξακολούθηση, σε πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με ακατάλληλο περιεχόμενο, με σκοπό τα χρήματα. «Θα βρεθεί αντιμέτωπη με το βιαστή του παιδιού της και τους ανθρώπους που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί της και από εκεί και μετά, μέλημά της είναι να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες», δηλώνει σχετικά ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 38χρονης.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους 24, δηλαδή τους πελάτες και τους συνεργάτες του Μίχου, αυτοί κατηγορούνται κατά περίπτωση για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Τρεις συνεδριάσεις την εβδομάδα

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτός από την εναρκτήρια συνεδρίαση, όλες οι υπόλοιπες θα διεξαχθούν σε μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Εφετείου, για να υπάρχει χωρητικότητα για όλους τους παράγοντες της δίκης. Επιπλέον, επειδή υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης πολλών κατηγορουμένων, πριν εκδοθεί η απόφαση, το δικαστήριο θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δικηγόροι της ανήλικης αναμένεται να ζητήσουν από το δικαστήριο τη διεξαγωγή ολόκληρης της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, με σκοπό να προστατευτεί το κορίτσι.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This