Πρώτο μήνυμα για τον νέο Ποινικό Κώδικα – Γκρεμίζεται το αφήγημα της αυστηροποίησης των ποινών

Το Δικαστήριο Πειραιά με απόφασή του γκρέμισε το αφήγημα για τις αυστηρές ποινές ακόμα και για πλημμελήματα

Must Read

Δικαστήριο στον Πειραιά, με την απόφασή του, απέδειξε ότι η αυστηροποίηση των ποινών, που ευαγγελίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης με τους νέους Ποινικούς Κώδικες είναι, τουλάχιστον, περιττή! Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, με τον τρόπο τους, έστειλαν μήνυμα στο υπουργείο αλλά και στην κοινωνία, καταδεικνύοντας ότι η νέα διάταξη, που προβλέπει ότι ακόμη και για πλημμελήματα θα εκτίεται η ποινή, μπορεί να καταλήξει κενό γράμμα, καθώς το δικαστήριο είναι αυτό που θα κρίνει εάν ο καταδικασθείς θα εκτίσει ή όχι την ποινή, αν θα την αναστείλει ή θα επιβάλει κάποια κύρια ποινή, επιπλέον της στερητικής τής ελευθερίας, ή όχι.

Και να τι συνέβη: Στο εδώλιο βρέθηκαν ένας 60χρονος και ο 40χρονος γιος του, κατηγορούμενοι για αντίσταση, εξύβριση και απειλή αστυνομικών. Είχαν συλληφθεί σε μπαρ στο Πέραμα, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- προκάλεσαν επεισόδιο. Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί και προσπάθησαν να τους ελέγξουν, πατέρας και γιος αρνήθηκαν τον έλεγχο, φωνάζοντας ότι έχουν όπλα, ώστε να ξεφύγουν. Τα όπλα ωστόσο αποδείχτηκαν ψέμα, ενώ οι ίδιοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντίσταση κατά των αστυνομικών, εξύβριση και απειλή, και βρέθηκαν στο εδώλιο. Εντρομος ο ιδιοκτήτης του μπαρ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση κατά των δύο ταραχοποιών, ενώ το μόνο που ζήτησε ήταν να μην ξαναπάνε στο μαγαζί του οι δύο κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο άκουσε και τους αστυνομικούς, που κατέθεσαν ως μάρτυρες και υποστήριξαν ότι τους επιτέθηκαν οι κατηγορούμενοι, άκουσε και τους κατηγορουμένους, που επικαλέστηκαν… μέθη, ενώ διαπίστωσε από το ποινικό τους μητρώο ότι και οι δύο ήταν σεσημασμένοι για άλλα αδικήματα.

Το δικαστήριο διασκέφτηκε και έκρινε ενόχους και τους δύο κατηγορουμένους, ενώ με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα έλαβε μια ασυνήθιστη, για τα μέχρι τώρα δεδομένα, απόφαση. Συγκεκριμένα, όρισε να εκτίσουν οι καταδικασθέντες ένα μέρος της ποινής που τους επέβαλε, όπως ακριβώς προβλέπουν για ποινές από τρία χρόνια και πάνω οι νέοι Ποινικοί Κώδικες! Η απόφαση ήταν σολομώντεια, καθώς το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση τριών ετών στους κατηγορουμένους, με τον όρο όμως να εκτίσουν τους τρεις μήνες της ποινής εάν ξαναπλησιάσουν στο μπαρ!

ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ: Η αθέατη πλευρά της Δικαιοσύνης

Μύκονος: Ελεγχοι χωρίς Τσορμπατζόγλου

«Ποδαρικό» στη Μύκονο έκανε ο νέος χρόνος με ελέγχους κατά της οικοδομικής αυθαιρεσίας. Αυτή τη φορά στους ελέγχους, που άρχισαν πολύ νωρίτερα από την περυσινή χρονιά, δεν προΐστατο ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, αλλά πιο χαμηλόβαθμος εισαγγελέας, και συγκεκριμένα αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου.
Ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που άφησε ανεξίτηλο σημάδι το περασμένο καλοκαίρι, στην επιχείρηση «νομιμότητα», με κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε διάσημα κλαμπ και μπαρ στη Μύκονο και την Πάρο, ενώ έγινε πρωτοστάτης στο «κίνημα κατά της ξαπλώστρας», δεν μετέχει στη νέα επιχείρηση «αρετή»!

Το 2023 ήταν η χρονιά του… εισαγγελέα

Χρονιά του… εισαγγελέα χαρακτηρίστηκε το 2023, καθώς οι εισαγγελικές παρεμβάσεις για υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα και την κοινωνία ξεπέρασαν τις 137, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ!

Είναι επίσης η μοναδική φορά που η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη αυτεπαγγέλτως τόσες φορές, όταν οι αυτεπάγγελτες προκαταρκτικές παρεμβάσεις ήταν, μέχρι πρότινος, έργο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Οι 137 εισαγγελικές παρεμβάσεις αφορούν υποθέσεις που άφησαν ανεξίτηλο σημάδι στην κοινωνία, καθώς εκκρεμούν εκατοντάδες εισαγγελικές έρευνες που διατάχτηκαν από τοπικές και περιφερειακές Εισαγγελίες της χώρας.

Οι σημαντικότερες έρευνες που συνεχίζονται και τη νέα χρόνια αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών, το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών, το παράλυτο λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφθηκε και υπέστη ευθανασία στο Αττικό Πάρκο, το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Βόλο, Αττική, Ρόδο και Εβρο, τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τους χειραγωγημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, την οπαδική βία με θύματα τον Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον αστυνομικό στου Ρέντη Γιώργο Λυγγερίδη, και φυσικά τον βασανισμό του χάσκι Ολιβερ στην Αράχοβα, που προκάλεσε φρενίτιδα οργής στο διαδίκτυο.

Ο κορονοϊός χτύπησε τον Αρειο Πάγο

Ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα της Δικαιοσύνης, και κυρίως του Αρείου Πάγου, μέσα στις γιορτές. Ετσι, πολλοί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί εγκατέλειψαν τα σχέδια για αποδράσεις ή για γιορτές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και υποδέχτηκαν το 2024 σε… καραντίνα!

Στη Σύρο η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη

Στη Σύρο αναμένεται να μετακομίσει η αντιεισαγγελέας Εφετών Αριστοτέλεια Δόγκα, η οποία έγινε γνωστή ως η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη, καθώς είχε συγκλονίσει με την αγόρευσή της, όπου ζήτησε την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης.

Η εισαγγελέας, που είχε προκαλέσει συγκίνηση όταν επί της έδρας δέχτηκε τριαντάφυλλο από τον πατέρα της Ελένης, Γιάννη Τοπαλούδη, προήχθη σε αντιεισαγγελέα Εφετών και τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου. Ωστόσο, πήρε απόσπαση για την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου υπό τον εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, καθώς εκεί υπήρχε υπηρεσιακό κενό.

Πηγή: «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This