Στα λευκά η Πάρνηθα – Με αλυσίδες η κίνηση στα βόρεια προάστια

Must Read

Πυκνό χιόνι πέφτει από το μεσημέρι την Πάρνηθα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή να ευνοούν το «στρώσιμό» του, την ώρα που η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα οχήματα καθίσταται όλο και πιο απαραίτητη στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Μάλιστα, αυτή την ώρα η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω είναι κλειστή, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Forecast Weather Greece από την χιονισμένη Πάρνηθα είναι, αν μη τι άλλο, ειδυλλιακές, με τον ιστότοπο, πάντως, να καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν έχουν περάσει ακόμα. Κι αυτό την ώρα που εντός του Σαββατοκύριακου αναμένονται οι πρώτες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ίσως και μέσα στην Αθήνα.

Νωρίτερα, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος έδειξε -1 βαθμούς Κέλσιου, ενώ το «έστρωσε» στους δρόμους της πόλης, ενώ παρόμοιες εικόνες απαντάμε επίσης σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στα ορεινά της Θεσσαλίας. Στην Εύβοια το έστρωσε τα ορεινά της Στενής, με τη θερμοκρασία να έχει υποχωρήσει αισθητά σε ολόκληρο το νησί. Στα λευκά ντύθηκε και η χώρα της Σαμοθράκης, με τις τοπικές Αρχές να ανακοινώνουν πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι αύριο Τετάρτη.

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 09/01 στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, με τις ριπές των βορειοανατολικών ανέμων να ξεπερνούν τα 80 km/h, ενώ μεγάλα ύψη βροχής σημειώνονται στα ανατολικά τμήματα.

*κεντρική φωτο: αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This