Κατακόρυφη η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα – Μπόρες χιονιού ακόμη και στην Αττική

Στα μέσα του μήνα επιστρέφει -προσωρινά- ο ανοιξιάτικος καιρός

Must Read

Κατακόρυφη πτώση θα κάνει αύριο Τετάρτη η θερμοκρασία σε δεκάδες περιοχές της χώρας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για νέες μπόρες χιονιού τα ξημερώματα σε Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη, ενώ χιόνια αναμένονται επίσης στα δυτικά των Τρικάλων, της Καρδίτσας, έως και στα βόρεια της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, αύριο το πρωί στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά θα έχουμε νέες πυκνές συννεφιές, ενώ στα δυτικά αρκετό ήλιο. Ωστόσο, στα ΒΑ της Αττικής και στην Εύβοια θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά τους 8 βαθμούς, στα βόρεια από 0 έως 7 και στα νότια στους 12 βαθμούς. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς και στα ΒΑ στους 6 με 7 και στα ΝΑ τους 17 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική τα ξημερώματα και από τα 600 μέτρα και πάνω θα έχουμε χιόνια στα βόρεια και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Καλσίου. Στη Θεσσαλονίκη, εξάλλου, θα έχουμε χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, αλλά στη συνέχεια θα έχουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0 έως 6 βαθμούς.

Την Πέμπτη 11/1 χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς, καθώς θα έχουμε έντονο το φαινόμενο της πάχνης στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Επίσης θα έχουμε συννεφιές στα δυτικά και λίγα φαινόμενα στην Ήπειρο με τοπικές χιονοπτώσεις.

Την Παρασκευή 12/11 και από τα δυτικά και τα νότια θα έχουμε μια ζώνη με βροχές που ενδεχομένως θα φτάσουν μέχρι την Αττική. Ίσως, επίσης, θα έχουμε και μικρής διάρκειας φαινόμενα στα ορεινά της Χαλκιδικής.

Το Σάββατο 13/11 και στην Κρήτη θα έχουμε νέες συννεφιές με βροχές και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ήλιο με δόντια, ενώ την Κυριακή 14 του μήνα θα έχουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Πάντως, από 16 Ιανουαρίου έως και τις 19 του μήνα θα είναι έχουμε ξανά ανοιξιάτικο καιρό.

  • Αναλυτικά ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου:

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This