10-7-2020

Η Καστοριά άλλαξε γνώμη (μετά τις αντιδράσεις) και αρνείται να φιλοξενήσει μετανάστες

Μετά τις ηχηρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Καστοριάς, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κορεντσίδης, φέρεται ότι ενημέρωσε την κυβέρνηση πως το σχέδιο αυτό δεν θα προχωρήσει.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ξενοδοχείου που επρόκειτο να στεγάσει τους αλλοδαπούς είχε έρθει σε συμφωνία με το αρμόδιο υπουργείο για τη φιλοξενία 100 περίπου ατόμων. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης αλλά και οι κάτοικοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και τους φόβους τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να ακυρώσει τη συμφωνία που είχε προηγηθεί.

Δείτε επίσης: Η Κυβέρνηση δεν πείθει για το μεταναστευτικό! Ξεσηκωμός από κατοίκους σε Μακεδονία, Θράκη και νησιά

Υπενθυμίζεται πως στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με τη δημιουργία περίπου 15 νέων χώρων ελεγχόμενης φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Οι περιοχές που έχουν τεθεί επί τάπητος είναι οι: Λιβαδειά, Λαμία, Ιωάννινα, Άρτα, Φωκίδα, Πύργος, Σπάρτη και Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ