Αναβολή στη δίκη του 48χρονου που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στην κόρη τους

Must Read

Αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, λόγω αποχής των δικηγόρων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 44χρονης μητέρας δύο παιδιών Χρυσοβαλάντως Πολύζου, η οποία έπεσε νεκρή από τα σκάγια της καραμπίνας του συζύγου της, μπροστά στα έντρομα μάτια της 16χρονης κόρης τους, τον Νοέμβριο του 2020.

Σε πρώτο βαθμό, ο 48χρονος -σήμερα- συζυγοκτόνος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επιπλέον φυλάκιση 18 μηνών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Σε μια προσπάθεια να σπάσει τα ισόβια, θα επιχειρήσει εκ νέου να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους του Εφετείου Καλαμάτας ότι είναι άτομο με μειωμένο καταλογισμό, εμμένοντας στον αρχικό ισχυρισμό του πως λαμβάνει επί σειρά ετών αγωγή για προβλήματα ψυχιατρικής φύσης που είχαν διαγνωστεί κατά τη στρατιωτική θητεία του.

Το άγριο φονικό συνέβη μέσα στο σπίτι της οικογένειας στον Πύργο Διρού, στη Μάνη, στις 22 Νοεμβρίου 2020. Ο δράστης όπλισε την καραμπίνα του και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον της 44χρονης, τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. Μάλιστα, την πρώτη είχε αστοχήσει, καθώς η 16χρονη -τότε- κόρη του ζευγαριού, που είδε τη σκηνή της δολοφονίας, πετάχτηκε μπροστά του και προσπάθησε να σώσει τη μητέρα της. Η 44χρονη, η οποία πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή την απόφασή της να χωρίσει τον 48χρονο επειδή την κακοποιούσε, βγήκε τρέχοντας από το σπίτι, φωνάζοντας «θα με σκοτώσει» και ζητώντας από την ανήλικη να καλέσει την Αστυνομία. Ομως ο δράστης την πρόλαβε και την εκτέλεσε εν ψυχρώ!

«Εδώ, δυστυχώς, έχουμε την περίπτωση ενός ανθρώπου που ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Από την πρώτη στιγμή της συζυγικής τους ζωής ήταν βίαιος, ήταν πατέρας αφέντης, ένας άνθρωπος που αγαπούσε μόνο τον εαυτό του και όλους τους άλλους τους ήθελε κυριολεκτικά να τον υπηρετούν. Θεωρούσε τη σύζυγό του κτήμα και δεν δίστασε να τη σκοτώσει, όταν η ίδια αποφάσισε να χωρίσει» δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στην «Πελοπόννησο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This