Σέρρες: Καταδικάστηκαν υποψήφιοι οδηγοί που έκαναν δωροδοκίες για να περάσουν τις γραπτές εξετάσεις!

Πώς εκτυλίχθηκε η υπόθεση

Must Read

Να πάρουν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν τις απαραίτητες γραπτές εξετάσεις ήθελαν αρκετοί υποψήφιοι οδηγοί στις Σέρρες δίνοντας τα απαραίτητα χρήματα σε υπάλληλο και ιδιώτες, η ταρίφα των οποίων ξεκινούσε από 500 και έφτανε μέχρι τα 2000 ευρώ!

Επτά από τα συγκεκριμένα άτομα καταδικάστηκαν σήμερα σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης για δωροδοκία υπαλλήλου με αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ με την ίδια απόφαση αθωώθηκαν 13 άτομα. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, με αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις Σέρρες και αφορούσε το διάστημα μεταξύ 2016/17. Από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών προέκυψε ότι δεκάδες υποψήφιοι οδηγοί πλήρωσαν ποσά από 500 έως 2000 ευρώ για να περάσουν τη γραπτή εξέταση, όπου αντιμετώπιζαν δυσκολία. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν Έλληνες, αλλοδαποί και ομογενείς.

Στο επίκεντρο των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν ιδιώτες και υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, για τους οποίους η δικογραφία διαχωρίστηκε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τα διπλώματα των εμπλεκόμενων προσώπων ανακλήθηκαν.

Συνολικά είχαν καταστεί κατηγορούμενα 42 άτομα, από τους οποίους καταδικάστηκαν πρωτόδικα οι 21 (οι υπόλοιποι είτε αθωώθηκαν είτε προέβησαν σε ποινική διαπραγμάτευση, ενώ ένας δεν εμφανίστηκε στο Εφετείο και η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήρικτη).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This