Δήμαρχος Ζακύνθου για το νερό με πετρέλαιο: «Ζητήσαμε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

3000 με 5000 κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο!

Must Read

Αίτημα να κηρυχθεί η Ζάκυνθος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει με το νερό το οποίο έχει «μολυνθεί» με πετρέλαιο έχει καταθέσει ο δήμαρχος, Γιώργος Στασινόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν νερό να πιουν, ούτε να κάνουν μπάνιο.

«Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια».




 

«Στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου», ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος.

Για το αίτημα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

«Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε.

Καταλήγοντας μίλησε για τους ελέγχους που έχουν γίνει:

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».

Η υπόθεση έχει πάρει σοβαρή τροπή καθώς η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης. Παράλληλα, παραγγέλθηκε η διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το νερό «μολύνθηκε» με το πετρέλαιο.

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Ζακύνθου:




Δείτε επίσης:

Νερό με πετρέλαιο στη Ζάκυνθο: Μήνυση για εγκληματική αμέλεια θα καταθέσουν οι κάτοικοι!

Ζάκυνθος: Βρέθηκε πετρέλαιο στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου – Προειδοποίηση για τους πολίτες

Ζάκυνθος: Κάτοικοι καταγγέλλουν ολιγωρία της ΔΕΥΑΖ για το πετρέλαιο στο δίκτυο ύδρευσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This