Νερό με πετρέλαιο στη Ζάκυνθο: Μήνυση για εγκληματική αμέλεια θα καταθέσουν οι κάτοικοι!

Τι υποστηρίζουν - Πώς έγινε η εισροή του πετρελαίου

Must Read

Στην δικαιοσύνη αναμένεται να στραφούν οι κάτοικοι της Ζακύνθου σχετικά με το ζήτημα του δικτύου ύδρευσης του νησιού το οποίο έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο καθώς «μολύνθηκε» με πετρέλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το imerazante.gr, δημότες σχεδιάζουν την ερχόμενη Δευτέρα να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για εγκληματική αμέλεια.

Όπως έχουν υποστηρίξει αντί να σταματήσει η υδροδότηση άμεσα Πέμπτη, οπότε και εντοπίστηκε το πρόβλημα, χθες, Παρασκευή η υπηρεσία διέθεσε και πάλι νερό στην πόλη, παρότι είχε πληροφορηθεί τι συνέβη.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς η κατανάλωση του «μολυσμένου» νερού μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Πώς έγινε η εισροή του πετρελαίου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισροή του πετρελαίου συνέβη όταν κατά την διάρκεια γεμίσματος δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία στην οδό Φιλικών, κοντά στο ανοικτό θέατρο, η μάνικα έπεσε από την δεξαμενή.

Το πετρέλαιο χύθηκε στο δρόμο και από εκεί στο δίκτυο ομβρύων και στη συνέχεια στο νερό μέσα από ραγισμένο σωλήνα!

Δείτε βίντεο:




Η ενημέρωση της ΔΕΥΑ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ζακύνθου, περίπου στο ύψος του ανοικτού δημοτικού θεάτρου εντοπίστηκε πετρέλαιο επί του οδοστρώματος από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία. Αυτό, ως φαίνεται, είχε σαν συνέπεια να περάσει το πετρέλαιο στο νερό μέσα από κάποια αφανή ρήξη του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, ο οποίος βρίσκεται υπό αντικατάσταση, αλλά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του imerazante.gr, η ολοκλήρωση του έργου έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του εργολάβου.

Η ΔΕΥΑΖ, δια του προέδρου της, Δ. Τουρκάκη, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ενημερώνει τους πολίτες για τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ανακοινώνοντας πως διακόπτει την υδροδότηση της πόλης για μία εβδομάδα.

Η Ζάκυνθος δεν έχει διαρκή υδροδότηση, αλλά οι οικείες διαθέτουν δεξαμενές, στις οποίες αποθηκεύουν το νερό που παρέχει ο δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί από τους κατοίκους να προχωρήσουν σε εξειδικευμένο καθαρισμό στις δεξαμενές τους.

  • Δείτε ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV:

Το προεδρείο της ΔΕΥΑ Ζακύνθου προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου δελτίου Τύπου:

«Σε συνέχεια των από 11-1-2024 και 12-1-2024 δελτίων τύπου ενημερώνουμε τους πολίτες της Ζακύνθου για τα ακόλουθα:

  1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο.
  2. Έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου από την υπηρεσία μας και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Σάββατο.
  3. Διεξήχθη ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ, Υπηρεσίες Δήμου ).
  4. Αποφασίσθηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από την Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μια εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.
  5. Συστήθηκε συντονιστικό κέντρο ελέγχου στο πνευματικό κέντρο υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ζακύνθου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται σε εικοσιτετράωρη βάση.
  6. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26950 23275 και 26953 61300 από τις 08:00 το πρωί έως τις 08: 00 το βράδυ
  7. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας.
  8. Απεστάλησαν δείγματα που ελήφθησαν σήμερα υπό της οδηγίες του υπουργείου Υγείας, με το οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή, σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν την Δευτέρα.
  9. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού.

Ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση, παραμένουμε στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία με γνώμονα την εξυπηρέτηση τους και την δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This