Τι τσατίζει τους εφήβους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Must Read

Οσοι έχουν παιδιά στην εφηβεία γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο οξύθυμα μπορεί να γίνουν με το παραμικρό, λόγω των καταιγιστικών ορμονικών αλλαγών που γίνονται στο σώμα τους.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Νέα έρευνα εντόπισε τι τσατίζει τους εφήβους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αποκαλύπτοντας στους γονείς τα «κουμπιά» που καλό θα ήταν να μην πατήσουν για να μην εκνευρίζουν τους γιους ή τις κόρες τους.

Η έρευνα δημοσίευσε στο επιστημονικό περιοδικό «Wellcome Open Research» από την ερευνητική ομάδα της δρος Liana Romaniuk και της δρος Niamh MacSweeney του σκοτσέζικου University of Edinburgh και βασίστηκε στη μελέτη 179 εφήβων. Οπως φάνηκε, το πιο εκνευριστικό από όλα είναι όταν ο γονιός επιμένει ζητώντας από τον έφηβο να συμμαζέψει το δωμάτιό του, ενώ εκείνος έχει ήδη προγραμματίσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους λίγο αργότερα.

Αυτό τους τσατίζει περισσότερο από όταν παίρνουν κακούς βαθμούς στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, ενώ στην τρίτη θέση των πιο εκνευριστικών «απαιτήσεων» των γονιών είναι να ζητούν από τον έφηβο να πλύνει τα πιάτα «για τρίτη φορά», παρότι έχει υποσχεθεί ότι θα το κάνει.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η ερώτηση «τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;» αναφορικά με το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει και η στιγμή που πέφτει το Wi-Fi, ενώ κάνουν κάτι χρησιμοποιώντας το ίντερνετ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This