Δεν δηλώνουν ευτυχισμένοι οι Έλληνες – Η κατάταξη στην έρευνα της Eurostat

Η ηλιόλουστη χώρα με τους χαρούμενους και γελαστούς κατοίκους δεν υπάρχει πια

Must Read

Απογοητευτικά είναι για μια ακόμη φορά στα στοιχεία της Eurostat για την χώρα μας. Σε έναν ακόμη δείκτη οι πολίτες της Ελλάδας βρίσκονται χαμηλά και συγκεκριμένα, στην λίστα με τους πιο ευτυχισμένους λαούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ηλιόλουστη χώρα με τους χαρούμενους και γελαστούς κατοίκους δεν υπάρχει πια και αυτό καταδεικνύεται από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τον δείκτη ευτυχίας στα 27 κράτη μέλη και την ποιότητα της ζωής τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έκθεσης, την μεγαλύτερη ευτυχία αισθάνονται οι Αυστριακοί ενώ οι Βούλγαροι την λιγότερη. Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσης της κατάταξης.

Κατά μέσον όρο οι χώρες της ΕΕ βαθμολογούν την ευτυχία που αισθάνονται με 7,1 βαθμούς με άριστα το 10. Οι 18 από τους 27 έχουν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη με αυτήν. Μεταξύ αυτών είναι οι Κύπριοι αλλά όχι οι Έλληνες με μια από τις 3 χαμηλότερες βαθμολογίες στον δείκτη ικανοποίησης από την ζωή τους.

Ανάμεσα στους παράγοντες της ευτυχίας είναι η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, οι οικογενειακές συνθήκες και η οινομική κατάσταση. Επιπλέον, άλλοι κοινωνικοί παράγοντες όπως τα βιώματα, οι επιλογές, οι προτεραιότητες, οι αρχές του ατόμου.

Η κατάταξη

  • Αυστριακοί 7,9 βαθμοί
  • Με 7,7 Φινλανδία, Πολωνία, Ρουμανία
  • Με 7,6 βαθμούς το Βέλγιο και η Ολλανδία.
  • Έλληνες με 6,7
  • Γερμανοί με 6,5 βαθμούς
  • Βούλγαροι με μόλις 5,6

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This