Ιερά Σύνοδος Κρήτης κατά του γάμου γκέι ζευγαριών

Με επίσημη ανακοίνωσή της τονίζει ότι είναι σεβαστές οι επιλογές κάθε ανθρώπου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε δικαιωματισμός πρέπει να καταξιώνεται και ως θεσμός

Must Read

Ύψωσε τη φωνή της κατά του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης. Συγκεκριμένα, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο γάμος για την Ορθόδοξη Εκκλησία «είναι μυστήριο ιερό, ως ένωση ψυχοσωματική μεταξύ άνδρα και γυναίκας, με σκοπό τον αγιασμό τους, και ανάγεται στη σχέση Χριστού και Εκκλησίας».

Μάλιστα, στην επιστολή με την οποία καταδικάζει τον γάμο των ομοφύλων γίνεται σαφές ότι η επίκληση περί ισότητας στον γάμο ετερόφυλων και ομόφυλων και, κατ’ επέκταση, του δικαιώματος τεκνοθεσίας παραγνωρίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών να ανατρέφονται και να διαμορφώνονται σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον που δεν προκαλεί σύγχυση ως προς τη γονεϊκή ταυτότητα. «Τα συστατικά του θεσμού της οικογένειας συνδέονται άμεσα με τα διακριτά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας, όπως επιβεβαιώνει η θεϊκή εντολή “Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου”, και κατά τούτο το παιδί έχει αναφορά σ’ αυτούς» σημειώνει η Εκκλησία της Κρήτης και προσθέτει ότι «οποιοσδήποτε ουδέτερος προσδιορισμός των σχέσεων αυτών καταλύει τον φυσικό θεσμό της οικογένειας, αναδεικνύοντας στο όνομα ενός μονομερούς και μειοψηφικού “δικαιωματισμού” καινοφανείς κοινωνικούς θεσμούς».

Επίσης, η Εκκλησία της Κρήτης στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δεν ευσταθεί το φερόμενο επιχείρημα ότι η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και η απ’ αυτήν αυτοδίκαιη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της τεκνοθεσίας επιβάλλεται είτε από υπερεθνικής ισχύος συνθήκες και καταστατικούς χάρτες είτε από το Ενωσιακό Δίκαιο ή από το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος, διευκρινίζοντας: «Γι’ αυτό και εναπόκειται σε κάθε κράτος, ανάλογα με την πολιτισμική και κοινωνική του ταυτότητα και τον αξιακό του πολιτισμό, να νομοθετήσει ή όχι ελεύθερα για το ζήτημα αυτό. Και αυτό παρατηρείται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπου δεν υπάρχει ομοιογενής ρύθμιση, αλλά στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας υφίστανται έντονες διαφοροποιήσεις».

Απορία

Ακόμα, εκφράζει την απορία για ποιον λόγο πολλοί υποστηρικτές του γάμου των ομοφύλων επικαλούνται τις δυτικοευρωπαικές αξίες και τα ευρωπαϊκά θέσμια, όταν σε πλείστες των άλλων περιπτώσεων τις κατακεραυνώνουν. «Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει τη διαχρονική της αλήθεια, η οποία δεν διαμορφώνεται με όρους επικαιρότητας. Σέβεται το πρόσωπο και τις επιλογές κάθε ανθρώπου και δεν απορρίπτει κανέναν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε δικαιωματισμός και το κάθε κοινωνικό φαινόμενο πρέπει να καταξιώνονται και ως θεσμός» συμπληρώνει η Εκκλησία της Κρήτης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μόνοι αρμόδιοι να νομοθετούν είναι η κυβέρνηση και η Βουλή των Ελλήνων, ενώ η Εκκλησία και κάθε πολίτης έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τη θέση τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This