«Ένας-ένας καταρρέουμε, κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και σε ασθενή» – SOS από την αναισθησιολόγο που έπαθε εγκεφαλικό

«Ήρθα να κάνω μία βάρδια και φεύγω με μπαστούνι...» - Το διαλυμένο ΕΣΥ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Must Read

Κραυγή αγωνίας και βοήθειας έβγαλε η 44χρονη αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέρρευσε στο τέλος της 14ωρης εφημερίας της και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Όπως είπε μάλιστα, σκέφτεται να κινηθεί νομικά.

Η Ιωάννα Δημητροπούλου (Επιμελήτρια Β αναισθησιολόγος), η οποία ακόμα νοσηλεύεται έχοντας αποκομίσει ένα πρόβλημα στο πόδι της, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και στην ΕΡΤ πώς τη βοήθησαν οι συνάδελφοί της καθώς εκείνη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρεε, έχοντας μουδιασμένο πρόσωπο, ενώ η νευρολόγος που έσπευσε από τα ΤΕΠ, διαπίστωσε ότι ήταν εγκεφαλικό.

«Κάναμε θρομβόλυση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σχολίασε η 44χρονη, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για τους συναδέλφους της, όσο και για τους ασθενείς καθώς λόγω υπερκόπωσης του προσωπικού τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα:

«Κάνουμε 10-12 εφημερίες ο καθένας, δύσκολες. Είμαστε μέσα κι έξω από τα χειρουργεία συνέχεια. Τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι δεν μπορούμε άλλο. Τον Οκτώβριο μία συνάδελφος κινδύνεψε να χάσει το μάτι της, ενώ μία άλλη τον Δεκέμβριο έπεσε μετά την εφημερία και χτύπησε το χέρι της κι είναι ακόμα σε αναρρωτική … Ένας -ένας καταρρέουμε … Ήρθα να κάνω μία βάρδια και φεύγω με μπαστούνι… Δεν είναι καθόλου ασφαλές … Σίγουρα, κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και σε ασθενή».

Τα όσα περιέγραψε η 44χρονη αναισθησιολόγος έρχονται να επιβεβαιώσουν –για μία ακόμη φορά- ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ησυχάσει αν δεν διαλύσει εντελώς όλο το δημόσιο σύστημα υγείας μέχρι να πετύχει τον «πολυπόθητο» για εκείνη στόχο: την ιδιωτικοποίηση, αδιαφορώντας για το πόσες ζωές θα κινδυνέψουν, ή θα χαθούν εν τω μεταξύ…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This