Δεν δηλώθηκε υποστήριξη της κατηγορίας στην δίκη της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» για να προστατευθεί ο Πουλής

Μόνον σύμπτωση δεν είναι η επιστροφή του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας

Must Read

Απροκάλυπτα και με αστεία δικαιολογία η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας άλλαξε στάση απέναντι στην αποκαλούμενη «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟΠουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου, Παπαδημητρίου» και την δίκη τους για πλείστες παράνομες προσλήψεις ημετέρων επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, που ζημίωσαν τον Οργανισμό.

Μόνον σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρείται το γεγονός πως αμέσως μετά την επιστροφή του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας και την συνάντησή του με την ηγεσία του ΕΟΔΥ αποφασίστηκε να μην δηλώσει παράσταση κατηγορίας ο Οργανισμός στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη του πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή -κολλητού φίλου του Άδωνι- της συζύγου του, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου (συνεργάτις του κ. Γεωργιάδη), της πρώην οικονομικής διευθύντριας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνης Πολύζου, και του πρώην διευθυντή, Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Δικάζονται για 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η δίκη ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου, ωστόσο, διεκόπη προκειμένου το Δικαστήριο να αποφανθεί επί αιτημάτος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορίες αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, και το ΚΕΕΛΠΝΟ ζημιώθηκε κατά 251.629 ευρώ.

Απορίας άξιον είναι: στις 18 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ και αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Στις 27 Δεκεμβρίου το ΔΣ του ΕΟΔΥ συνεδρίασε εκ νέου και αποφασίστηκε να ανατεθεί στον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΚΠΑ Γιώργου Τριανταφύλλου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπροσώπηση του Οργανισμού: «Το αντικείμενο της παρούσας συμφωνίας παροχής δικηγορικών υπηρεσιών είναι σύνθετο και περιλαμβάνεται σε αυτό ουχί περιοριστικά πλην όμως κατά κύριο λόγο η έγκαιρη παραλαβή από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΔΥ και μελέτη δικογραφίας, έκδοση αντιγράφων δικογραφίας, σύνταξη γνωμοδοτήσεων, παράσταση και προσήκουσα εκπροσώπηση του φορέα κατά τη συζήτηση για την υποστήριξη της κατηγορίας.»

Στις 12 Ιανουαρίου το ΔΣ του ΕΟΔΥ συνεδρίασε και πάλι. Για το ζήτημα του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάστηκε εισήγηση της προϊσταμένης του Νομικού Τμήματος και σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ήταν αρνητική ως προς την δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας με το σκεπτικό ότι μπορεί να επιφέρει «ποινικές και αστικές ενέργειες» κατά εκπροσώπων του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This