Greek Mafia: Τα στοιχεία-«κλειδιά» που οδήγησαν στα ίχνη των συλληφθέντων

Βασικός εκτελεστής φέρεται να είναι 39χρονος ομογενής από τη Γεωργία, που είχε τον πρώτο λόγο στα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου σε βάρος των Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη

Must Read

Με μια τεράστια μπάμπουσκα, με φόνους μες στους φόνους, με πληρωμένους εκτελεστές made in Russia, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές που προσπαθούν να ξετυλίξουν το αιματοβαμμένο κουβάρι της Greek Mafia.

Βασικός εκτελεστής φέρεται 39χρονος ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που φέρεται ότι είχε τον πρώτο λόγο στο απόσπασμα θανάτου για τα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του Διονύση Μουζακίτη.

Το πρώτο στοιχείο-αποτύπωμα που ξεκλείδωσε τις υποθέσεις ήρθε από μοτοσικλέτα που ενεπλάκη στο ματωμένο Πάσχα του Γιάννη Σκαφτούρου και τα άλλα δύο από κλεμμένο όχημα στον Ασπρόπυργο, στην επιφάνεια του οποίου και σε αντικείμενα που υπήρχαν μέσα ανασύρθηκαν στοιχεία που πρόδιδαν την ταυτότητα ακόμη δύο εκτελεστών της Greek Mafia.

Στη συμμορία είχαν ενταχθεί πάνω από 15 άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά, στην πλειονότητά τους «παιδιά» της παλιάς κραταιάς ΕΣΣΔ, όπως ο 39χρονος από τη Γεωργία που σκότωνε δίχως οίκτο… Η δράση τους είχε εξαπλωθεί και στην Πιερία, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας άντρα, στις 03-07-2023 στην αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου. Η ίδια εγκληματική ομάδα είχε πυρπολήσει φορτηγά στις 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, στο μεγάλο βενζινάδικο της οικογένειας Σκαφτούρου, ενώ έξι ημέρες αργότερα έκαψε στην ίδια περιοχή 23 μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Η αρχή του τέλους

Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη στις 7/6/2023, στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας του στον Κορυδαλλό, ήταν η αρχή του τέλους για τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, καθώς η εξάπλωσή του έκανε πολλούς ισχυρούς να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο Ρουμπέτης από μόνος του δεν διέθετε υποστηρικτική δύναμη που θα επιζητούσε την εκδίκηση.

Βασίλης Ρουμπέτης

Αρχικά για τις κινήσεις του Ρουμπέτη -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία»- πιο πολύ ανησυχούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρά οι άνθρωποι της νύχτας, και αυτό επειδή κατά την παλαιότερη κράτησή του στις φυλακές ο «νονός των νονών» Βασίλης Στεφανάκος έγινε ο «σύνδεσμος» που ένωσε τον Ρουμπέτη με επιφανές μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Εγιναν αχώριστοι και εκτός των τειχών, εθεάθησαν μαζί σε διακοπές στη Μάνη και ταυτόχρονα μοιράζονταν δουλειές με πρατήρια καυσίμων που έμειναν «ορφανά» μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στις 17/1/2018. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην σωματοφύλακας του Στεφανάκου, όταν πάντρεψε την αδελφή του, κάλυψε τα έξοδα για να τραγουδήσουν στον γάμο ο Δήμος Αναστασιάδης και η Βασιλική Νταντά.

Βέβαια, λίγο καιρό μετά, ο γαμπρός του Διονύσης Μουζακίτης είχε την ίδια τύχη, αφού το μοιραίο βράδυ που στάθμευσε ο Ρουμπέτης το ασημί θωρακισμένο τζιπ, μάρκας Mercedes, ακολουθούσε με όχημα Smart, και εκείνος επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο, οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν σε μια γωνιά.

Το αυτοκίνητο-οπλοστάσιο

Καθοριστικό σημείο για την εξόντωση Ρουμπέτη ήταν η ανακάλυψη αυτοκινήτου-οπλοστασίου στον Νέο Κόσμο, πολύ κοντά στο βενζινάδικο του Ζαμπούνη, ο οποίος είχε ήδη δεχτεί μια αποτυχημένη απόπειρα στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Την απόπειρα ο Ζαμπούνης δεν την είχε χρεώσει στον Ρουμπέτη αλλά στον Δημήτρη Καπετανάκη-Καπέ, ο οποίος εκτελέστηκε ανήμερα της Αγίας Αννας το 2020, στα Βριλήσσια, κάτω απ’ το σπίτι του.

Πάντως, στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. στον Ν. Κόσμο βρέθηκαν Καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο μπιτόνια βενζίνη, στοιχεία που έκαναν πασιφανές ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε δολοφονία με το modus operandi των ομάδων εκτελεστών της μαφίας. Αλλωστε, το σημείο όπου το είχαν σταθμεύσει οι δράστες ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το πρατήριο υγρών καυσίμων που ανήκε στον 44χρονο στον Ν. Κόσμο, ο οποίος είχε δεχθεί και στο παρελθόν, στις 31/10/2018, αποτυχημένη δολοφονική επίθεση και σώθηκε από θαύμα.

Τα Καλάσνικοφ στο κλεμμένο Ι.Χ. ήταν «καθαρά», αλλά, από τα δύο πιστόλια, το πρώτο είχε χρησιμοποιηθεί σε συμπλοκή αγνώστων με αστυνομικούς στη Μάνδρα πριν από χρόνια και με το δεύτερο είχε αυτοτραυματιστεί στην Πάτρα Αλβανός σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα. Και από τα δύο είχαν βρεθεί κάλυκες, από τους οποίους έγινε και η ταυτοποίηση.

«Συγκοινωνούντα δοχεία»

«Αριστερών καταβολών», ο Βασίλης Στεφανάκος είχε πετύχει σε υπέρτατο βαθμό αυτό που ονόμασαν οι διωκτικές Αρχές «συγκοινωνούντα δοχεία» ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες.

Ο Ρουμπέτης έγινε κολλητός με άνδρα που είχε συλληφθεί το 2009 από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, τόσο με τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορους στόχους όσο και με αποστολές παγιδευμένων δεμάτων και σε στόχους στην Ελλάδα, αλλά και στα γραφεία πολιτικών προσωπικοτήτων σε όλη την Ευρώπη, όπως του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Νικολά Σαρκοζί και της Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφάλειας, όπως η Eurojust και η Europol.

Καταδικάστηκε σε ποινή 80 ετών και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2019 με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα μετά την καταδίκη του μαζί με άλλους συντρόφους του κατηγορήθηκε για δύο απόπειρες απόδρασης, η μία η αποτυχημένη όταν η Πόλα Ρούπα νοίκιασε ελικόπτερο για να απελευθερώσει τον Νίκο Μαζιώτη, και η άλλη για συμμετοχή στο σχέδιο «Γεροπόταμος».

Πάσχα στα Σκούρτα Βοιωτίας με το αίμα του «θείου Τζο»

Η δολοφονία του «πετρελαιά» Γιάννη Σκαφτούρου ήρθε για πολλούς αναπάντεχα τη Δευτέρα του Πάσχα το 2022, το μεσημέρι, μπροστά στο γιορτινό τραπέζι με τους συμπεθέρους του.

Από τη δολοφονία του Γ. Σκαφτούρου στη Βοιωτία, το Πάσχα του 2022

Ο τρόπος ομιλίας ενός από τους τρεις εκτελεστές παρέπεμπε σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Μετά, όμως, ήρθαν και τα αποτυπώματα. Οι τρεις ένοπλοι πήδηξαν τον μαντρότοιχο της οικογενειακής μονοκατοικίας στα Σκούρτα Βοιωτίας και, αφού πλησίασαν το τραπέζι όπου βρίσκονταν ο Σκαφτούρος και η οικογένειά του, τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ και πιστόλι στο σώμα και το κεφάλι.

Οι εκτελεστές του «θείου Τζο» μιλούσαν ελληνικά με ξενική προφορά. Στο σχέδιο δολοφονίας Σκαφτούρου πήραν μέρος τουλάχιστον τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μηχανές. Τη μία από αυτές, κλεμμένη από το 2019, εγκατέλειψαν αναγκαστικά οι επιβάτες της σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Σκαφτούρου στα Σκούρτα, όταν υπέστη μηχανική βλάβη, άφησαν όμως αποτυπώματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος με την κόρη του

Τότε έκαναν και το δεύτερο μοιραίο λάθος: άρπαξαν για τη διαφυγή τους το αγροτικό συγγενούς του «θείου Τζο», πάνω στη βιασύνη τους όμως το έριξαν σε χαντάκι, εγκαταλείποντάς το μερικά μέτρα παρακάτω. Από εκεί ήρθε η δεύτερη φουρνιά των αποτυπωμάτων τους, αν και τότε εκείνοι διέφυγαν με τα πόδια, σαν αγρίμια, μέσα στο δάσος στα Δερβενοχώρια.

Ο Σκαφτούρος, εκτός των άλλων, υπήρξε επίσης συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές, μεταξύ των οποίων του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα και αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό. Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια μετά την αποφυλάκισή του ο «θείος Τζο» της Greek Mafia είχε δραστηριότητα στα τσιγάρα και τα καύσιμα, και συνεργάτες σε Αττική, Ζάκυνθο, Μύκονο, Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ οι σχέσεις του με τους παλιούς γνώριμούς του δεν ήταν καλές.

Ποινική δίωξη στους κατηγορουμένους για εννέα κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων

Ο 39χρονος ομογενής είχε γίνει και ο ίδιος στόχος «μαφιόζικου χτυπήματος» τα ξημερώματα της Πέμπτης 27/04/2023, όταν άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν βόμβα αποτελούμενη από δυναμίτιδα στο νοικιασμένο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του, επί της Λ. ΝΑΤΟ 100, στον Ασπρόπυργο.

Χθες ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βαρύτατη ποινική δίωξη για εννέα κακουργήματα αλλά και για σειρά πλημμεληματικών κατηγοριών στους συλληφθέντες για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου, ομογενείς και οι δύο από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ασκήθηκε κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Από τη δολοφονία του Β. Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2023

Αντίθετα, σε βάρος του τρίτου Ελληνα συλληφθέντος η εισαγγελία άσκησε δίωξη για τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν προκύπτει να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες, όπως οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας τον Απρίλιο του 2022, και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Ακόμη ο 39χρονος και ο 21χρονος κατηγορούνται και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι τρεις συλληφθέντες, έπειτα από προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This