Έλληνας ναυτικός του St. Nikolas: «Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα»

«Ήταν πολύ καλοί, πολύ φιλόξενοι (...) κανένα παράπονο από το Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 19χρονος για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του

Must Read

Στην αγκαλιά της οικογένειάς του βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο 19χρονος δόκιμος ναυτικός, μοναδικός Έλληνας του πληρώματος του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «St. Nikolas», το οποίο κατελήφθη και κρατείται από τις δυνάμεις του Ιρανικού στρατού.

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ελλάδος στο Ιράν προσγειώθηκε νωρίτερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τον νεαρό δόκιμο να πατάει ελληνικό έδαφος, νιώθοντας ανακούφιση για το γεγονός ότι η περιπέτεια που έμελλε να ζήσει στο παρθενικό του ταξίδι, τελείωσε τόσο σύντομα. «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση. Δεν περίμενα ότι αυτό θα λήξει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που βρίσκομαι κοντά στην οικογένειά μου και στην πατρίδα μου», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ, ενώ δεν δίστασε να ευχαριστήσει, μεταξύ άλλων, και τους Ιρανούς, οι οποίοι, όπως είπε, «ήταν πολύ καλοί, πολύ φιλόξενοι, μάς φέρθηκαν σαν δικά τους παιδιά».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον υπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών και όλους όσοι βοήθησαν στην επιστροφή του στην Ελλάδα. «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και για όλο το πλήρωμα η κατάληψη του πλοίου», είπε επίσης και πρόσθεσε: «Ήμουν αρκετά ψύχραιμος, γιατί είναι η πολιτική της χώρας να συμβαίνει αυτό, οπότε περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε».

Ο 19χρονος ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως «έτρεξαν όλοι από εδώ και ο υπουργός Εξωτερικών και η υφυπουργός, ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω με τον καπετάνιο του άλλου πλοίου και να επιβεβαιώσω ότι είμαι καλά και εγώ και το υπόλοιπο πλήρωμα». Θυμίζουμε πως οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί του πλοίου, όλοι τους Φιλιππινέζοι, ακόμα δεν έχουν απελευθερωθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This