Έβαλαν τους Αφγανούς με τους πλημμυροπαθείς! Εξοργιστικές καταγγελίες

Τους έκαναν πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα... Ντρέπεται και η ντροπή πια

Must Read

Εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, 160 πλημμυροπαθείς από χωριά του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων που έμειναν άστεγοι μετά το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Daniel και αυτό της κρατικής ανυπαρξίας, παραμένουν στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας ξεχασμένοι εντελώς από μία Πολιτεία, που τους έκανε πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα στη δομή μεταφέρθηκαν 200 Αφγανοί και άλλα 50 άτομα με καταγωγή από τη Συρία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

Τα όσα περιγράφουν και καταγγέλλουν οι πλημμυροπαθείς για τις συνθήκες, είναι συγκλονιστικά.

«Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Τι δίνουν οι νταλίκες μέσα αν περάσετε και δείτε τι έχουν κι εμείς δεν έχουμε ούτε ένα κρουασάν να φάμε να πιούμε τα χάπια. Δράμα η κατάσταση. Τα παιδιά μου πήγαν να δουλέψουν στα κομπρεσέρ στο Βλοχό, για να πάρουν από 10 ευρώ, για να πάρουν κάτι. Τίποτα δεν μας δίνουν, ούτε χαρτί δεν έχουμε… Τι να πάμε κι εμείς, να τους πούμε δώστε μας να φάμε; Όχι αυτό δεν γίνεται. Ο δήμος Φαρκαδόνας μας φέρνει κάτι μία φορά την ημέρα» λέει η κυρία Ευδοκία για το ένα γεύμα που τους δίνει ο δήμος, έναντι τριών στους αλλοδαπούς και μάλιστα από εταιρεία catering.

«Μένουμε  πέντε μήνες εδώ, έμεινα η μισή, νηστική. Δεν έχουμε. Μία φορά την ημέρα φαγητό; Ελάτε να δείτε τι θα φέρουν, τόσο δα ένα κομματάκι. Τι να φάμε; Δεν έχουμε τίποτα. Που να πάμε; Πίσω είναι πλημμυρισμένα τα σπίτια και έχουν βρώμα… Θέλουν χρήματα (σ.σ. για επισκευές), χρήματα δεν μας δίνουν, τίποτα».

Η «λύση» που εξετάζεται γι’ αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρουν θεσσαλικά ΜΜΕ, είναι η μετεγκατάστασή τους σε… κοντέινερ στη Φαρκαδόνα! Για βοήθεια και διευκολύνσεις από το κράτος ώστε να φτιάξουν τα σπίτια τους ξανά, ούτε λόγος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This