Γάμος ομόφυλων: Πανέτοιμη για σκληρό ανακοινωθέν η Εκκλησία – Ενδέχεται να τα «ακούσει» κι ο Ιερώνυμος

Must Read

Αύριο το πρωί, στις 9:00, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάζει εκτάκτως με στόχο να αποφασίσει για την οριστική στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι 81 Μητροπολίτες θα βρεθούν στο Συνοδικό Μέγαρο, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως ομάδα εξ αυτών, που από την πρώτη στιγμή ακολουθεί μια πιο σκληρή γραμμή, αναμένεται να ασκήσει κριτική ακόμη και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή τόσο αυστηρός και ξεκάθαρος ως προς το φλέγον αυτό ζήτημα.

Το σίγουρο είναι πως στο ανακοινωθέν που θα προκύψει από την έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα εκφράζεται η απόλυτη αντίθεση της Εκκλησίας τόσο στον γάμο, όσο και στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναμένεται δε να διατυπωθεί και μήνυμα προς τους βουλευτές, αλλά και να αποσταλεί σχετική επιστολή, αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Κι αυτό την ίδια ώρα που οι πιστοί βρίσκονται εν βρασμώ, καθώς κληρικοί λένε πως δέχονται πιέσεις για την στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία, ζητώντας αυτή να είναι πιο αυστηρή και επιθετική. Σημειώνεται πως την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται κήρυγμα για το θέμα, ενώ θα μοιραστούν και ενημερωτικά φυλλάδια στους πιστούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This