Οργή γονέων στον δήμο Παπάγου για τα κοντέινερ στα οποία θα κάνουν μάθημα παιδιά νηπιαγωγείου!

Τίθενται θέματα για την υγεία και την ασφάλειά τους

Must Read

Έντονος είναι ο προβληματισμός και η οργή των γονέων μικρών παιδιών που πάνε στο 2ο και 3ο νηπιαγωγείο στον δήμο Παπάγου – Χολαργού για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναμένεται να κάνουν μάθημα τα παιδιά από Σεπτέμβριο καθώς θα φιλοξενηθούν σε κοντέινερς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου νηπιαγωγείου Παπάγου – Χολαργού εξήγησε γιατί θα γίνει η μεταφορά των μαθητών σε κοντέινερς:

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει ανοικοδόμηση, οι παλιές μονοκατοικίες που γνωρίζαμε γίνονται τετραώροφα και πενταώροφα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη στέγη τους -καθώς είναι μισθωμένα- τα τρία νηπιαγωγεία του Παπάγου και δεν έχει σχεδιαστεί κάποια λύση για το πού θα στεγαστούν, από τον Σεπτέμβριο, αυτά τα παιδιά».

Όπως ανέφερε η ίδια η πρόταση του δήμου είναι να στεγαστούν τα παιδιά σε αίθουσες προκάτ ελαφρού ή βαρέως τύπου.

Όμως, όπως αναφέρει η ίδια «τα υλικά δε λειτουργούν όπως σε ένα συμβατικό σχολικό κτίριο ενώ δεν υπάρχει η ίδια ασφάλεια με αυτή την σχολικών αιθουσών. Από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα πρέπει να εγκατασταθούν σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εγκαταστάσεις, τουαλέτες, προαύλιο. Το σχέδιο διαφυγής από τα δύο κτίρια δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Τίθενται πάρα πολλά θέματα ασφάλειας, πέραν του ότι θέλουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό. Δεν μπορούν τα παιδιά να έρχονται εδώ ενώ δεν είναι σίγουρο μετά ότι θα πάνε σε αυτό το δημοτικό, οπότε θα μοιραστούν σε ένα άλλο δημοτικό. Αυτόματα, για να υποστηρίξουμε αυτή τη μεταστέγαση, θα πρέπει να καταργηθεί και μία τάξη της πρώτης δημοτικού σε αυτό το σχολείο».

Δείτε βίντεο:

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων της περιοχής, Μάκης Μακρής λέει πως «αυτή είναι η πρόταση που γνωρίζουμε έως τώρα εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα χρόνο με τον χρόνο γίνεται μεγαλύτερο καθώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα κατάλληλα, σύγχρονα και ασφαλή, κτίρια που χρειάζονται».

Σχετικά με την πρόβλεψη του δήμου για τα κοντέινερς και τις τουαλέτες πατέρας μαθήτριας νηπιαγωγείου ανέφερε «αυτή τη στιγμή, θέλουν να φτιάξουν αυτές τις αίθουσες χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τουαλέτα. Μέχρι πρόπερσι υπήρχε τμήμα δημοτικού το οποίο είχε εσωτερική τουαλέτα. Τώρα, όταν τους ρωτήσαμε πού θα υπάρχουν τουαλέτες στα κοντέινερς, αυτό που απάντησε ο αντιδήμαρχος, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, είναι χημικές τουαλέτες. Αυτό δείχνει ποια είναι η πρόβλεψη».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This