«Χαρτοπόλεμος» από Ιερώνυμο: «Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαφτίζονται όταν το αποφασίσουν»

Η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και η χαλαρή στάση γύρω από τον γάμο των ομοφύλων

Must Read

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο που αφορά τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και βγήκε χθες σε δημόσια διαβούλευση, την ώρα που οι μητροπολίτες, αλλά και πλήθος βουλευτών του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος που όπως έχει αποδείξει δεν επιθυμεί συγκρούσεις με τον Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο στους εκκλησιαστικούς κόλπους όταν τέλεσε χωρίς την βάπτιση παιδιών ομόφυλου ζευγαριού στην Βουλιαγμένη τον Ιούλιο του 2022, απάντησε με «χαρτοπόλεμο» στην επιμονή του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο που διχάζει την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν θα επιτρέπει την βάφτιση στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, μέχρι εκείνα να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν αν θέλουν να βαπτιστούν Χριστιανοί.

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συμφώνησε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας: «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος» ανέφερε.

Μετά το τέλος της συνάντησής του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι η «ελευθερία στον άνθρωπο είναι πολύ σπουδαίο πράγμα, κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι υπόψη. Και η Εκκλησία, αλλά και η Πολιτεία. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να έχει τη ξιφολόγχη έτοιμη, αλλά ούτε και η Πολιτεία να θέλει να βάλει δεσμά σε οποιοδήποτε χώρο μέσα στην πατρίδα μας».

Από πλευράς του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών δείχνουν τον σωστό δρόμο, ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμπορεύονται προς όφελος των δύο πλευρών. Ασφαλώς η Εκκλησία προηγήθηκε αυτής της συμπορεύσεως, γιατί πάντοτε συμπορευόμαστε. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η Εκκλησία της πατρίδας μας, όλων των ομογενών. Όπως αγαπούμε την πατρίδα, αγαπούμε και την Εκκλησία της. Οι ομογενείς είναι πάντοτε στη διάθεση του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις καλές αλλά και τις δύσκολες μέρες. Όπως στις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και στις χαρές της πατρίδας μας, είμαστε πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και της Ελλάδας».




 

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This