Θεσσαλονίκη: Οι πολίτες ανησυχούν για τις… παρενέργειες του Flyover στη ζωή τους

Must Read

Μπορεί το Flyover, ο υπερυψωμένος αυτοκινητόδρομος που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη στο εγγύς μέλλον, να δώσει «ανάσα» στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συμπρωτεύουσα, οι πολίτες της, ωστόσο, ανησυχούν για το κατά πόσο θα επηρεάσει άλλους τομείς της καθημερινότητάς τους.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, αρκετά είναι τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί και εξετάζονται, τα οποία αφορούν στις πληροφορίες για το έργο και τις συνέπειές του στην κοινωνία. «Οι αναφορές πολιτών εστιάζουν στο ότι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τον βαθμό επιβάρυνσης που θα τους επηρεάσει. Επικαλούνται ότι δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για το έργο και ούτε έχουν εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Ποττάκης, προσθέτοντας ότι ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και αναμένει απαντήσεις.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για τα αιτήματα που κατατίθενται στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση στις κατηγορίες των θεματικών που απασχολούν τους κατοίκους των άλλων αστικών κέντρων. «Ζητούν λύσεις σε προβλήματα με την ασφαλιστική τους κατάσταση, γιατί παρά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και θέτουν ζητήματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Είχαμε κάνει ειδικές παρεμβάσεις, ιδίως για την πλατεία Αριστοτέλους, και φαίνεται ότι θα ξαναχρειαστεί να κάνουμε μείζονες παρεμβάσεις σε συνεργασία και με τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος θα τηρείται και ότι ο σεβασμός σε όλους τους συμπολίτες μας θα είναι το πρωτεύον. Ιδίως, δε, σε αυτούς που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και έτσι δυσχεραίνονται ακόμη περισσότερο από την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων», ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This