«Παν-τουρκικός χιονιάς» από την Κυριακή – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Σε αναμονή των Αλκυονίδων...

Must Read

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να έρθει στην χώρα μας από την επόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ: Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».

Δείτε την ανάρτηση:

Ο Θεόδωρος Κολυδάς έγραψε στο twitter:

«Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ).

Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με “σιγουριά” είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού,το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας».

Δείτε την ανάρτηση:

Τέλος ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει στο Facebook:

«Φίλες και φίλοι καλή σας ημέρα

Πολλά τα μηνύματα σας για διαφορετικούς λόγους:

Από τους φίλους στην Αττική για την πιθανότητα χιονιού την ερχόμενη Δευτέρα -Τρίτη, και απο τους Θεσσαλονικείς για την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων όπως ανέφερα στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Οσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, ναι η πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1, παραμένει και μετά σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη κυρίως για τις παρακάτω περιοχές αλλά και κοντά και γύρω από:

Τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Ανοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλήσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι.

Οσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές: Μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που κατά διαστήματα με ολιγόωρες παύσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή απο σήμερα (Πέμπτη) το μεσημερι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!!!

Τέλος, διαφαίνονται επιτέλους και για την Κρήτη μας απο βδομάδα αξιόλογες βροχοπτώσεις και στα ορεινά χιονοπτώσεις..».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Κλ. Μαρουσάκης: Τι είναι η «χειμερινή φωτοβολίδα» που θα «χτυπήσει» τη χώρα από την Κυριακή

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This