Δημ. Γαλεντέρης: «Τα ιατρικά έγγραφα είναι το πιο αδιάσειστο στοιχείο, η κεταμίνη δεν αμφισβητείται»

Must Read

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που από τις αρχές του 2022 συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων, για την χορήγηση κεταμίνης.

«Να πω και εγώ ότι ευτυχώς καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τους γιατρούς σχετικά με την μικρή Τζωρτζίνα, καταρρίφθηκε και το σενάριο για την μεταμόσχευση οργάνων, το οποίο υπαινίχθηκε και το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο, και αναδείχθηκε η προσπάθεια επαναφοράς στη ζωή της Τζωρτζίνας», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Καταρρίφθηκε η προσπάθεια να αντιστρέψουν τα ιατρικά έγγραφα τα οποία είναι και το πιο αδιάσειστο στοιχείο για να μπορούμε να μιλήσουμε για την υπόθεση. Θεωρώ πως η υπεράσπιση και η γραμμή που ακολουθήθηκε, αν ήθελε να παρουσιάσει μια υπόθεση από άλλη οπτική γωνία θα έπρεπε να παρουσιάσει μια αίτια θανάτου που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και γεμάτη, δηλαδή να μπορεί να σταθεί σε αυτή την υπόθεση. Έως τώρα δεν έπεισε κάτι τέτοιο αυτή η εναλλακτική με αποτέλεσμα να μείνουμε στο πιο αδιάσειστο στοιχείο που είναι η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας».

«Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί»

Ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε και σε όλους εκείνους τους επιστήμονες που τέθηκαν ενάντια στους γιατρούς κατά την διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για την υπόθεση. «Ένα δικαστήριο για να υιοθετήσει μία άποψη πρέπει να είναι πιστευτή και τεκμηριωμένη έτσι ώστε να έχει μία λογική σειρά και επιστημονικό ειρμό. Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, συνεπώς θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι δεν δόθηκε από την κατηγορούμενη. Αυτό δεν μπόρεσε να αποδειχθεί, το ότι μπορεί να δόθηκε από τους γιατρούς», επεσήμανε ο κ. Γαλεντέρης, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι πρόκριμα για τον θάνατο των άλλων παιδιών, απάντησε:

«Αναγνωρίζοντας μία δομή, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά και για τα επόμενα δικαστήρια, μία καταδικαστική απόφαση για το δικαστήριο για την Τζωρτζίνα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This