Καταπέλτης η εισαγγελέας για Πισπιρίγκου – Ξέσπασμα κατά του Κούγια

«Η κατηγορούμενη δηλητηρίαζε την ψυχολογία του παιδιού της». Αντίστροφη μέτρηση για την τελική απόφαση σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για την τελική απόφαση σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Η εισαγγελική λειτουργός καλείται σήμερα να προτείνει στους δικαστές αν θα πρέπει να κρίνουν την Πισπιρίγκου αθώα ή ένοχη.

 

 

Εν αναμονή της απόφασης της εισαγγελέως

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο, οπότε και εκδικάζεται η υπόθεση που αφορά στην Ρούλα Πισπιρίγκου με την κατηγορία ότι φέρεται να σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, έφτασε η «ώρα» της Εισαγγελίας. Η εισαγγελέας, η οποία ξεκίνησε να αναπτύσει την πρόταση της, πριν καταλήξει στην ετυμηγορία της, για το εάν η κατηγορούμενη δολοφόνησε ή όχι την κόρη της, ξεκίνησε να περιγράφει καρέ – καρέ περιστατικά της τραγικής υπόθεσης. «Η διαδικασία διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο, έχουμε κάνει 89 συνεδριάσεις, έχουν εξεταστεί περίπου 60 μάρτυρες, πλήθος εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων, η απολογία της κατηγορούμενης διήρκεσε 9 ημέρες. Δεν υπήρξε πολύπλοκο νομικό ζήτημα να απασχολήσει της διαδικασία, αφού τα ζητήματα ήταν κυρίως ιατρικά» ανέφερε η εισαγγελέας. Η κ. Σπυριδωνίδου χαρακτήρισε τη δίκη «εμβληματική» και τόνισε, «πιστεύω ότι χαρακτηρίστηκε έτσι επειδή στη θέση του θύματος βρισκόταν η κόρη της κατηγορουμένης Τζωρτζινα Δασκαλάκη».

 

 

Στον αντίποδα η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να παρακολουθεί τη διαδικασία σιωπηλή και αμίλητη, με το βλέμμα της «καρφωμένο» στην εισαγγελέα. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη γέννηση, το γάμο και την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, λέγοντας: «Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε στην κατάθεση του «άψογη μητέρα» την κατηγορούμενη. Μας είπε ότι υπήρχαν προστριβές και περίοδοι διαστάσεις. Σε αυτό τον έγγαμο βίο πρώτα έφυγε από τη ζωή η Μαλένα το 2019, ακολουθεί η γέννηση της Ίριδας που έφυγε από το ζωή το 2021. Εκείνη την περίοδο ο κ. Δασκαλάκης είχε αποχωρήσει από το σπίτι. Όταν αποβίωσε η Ίριδα επέστρεψε ο κ. Δασκαλάκης αλλά από το μηνύματα διαφαίνεται ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό. Μιλούσαν για διατροφή και διαχωρισμό περιουσιακών στοιχείων». «Στις 6 Απριλίου 2021 η κατηγορούμενη κλείνεται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για να απομονωθεί. Ο κ. Δασκαλάκης φοβούμενος μήπως κάνει κάποια επικίνδυνη ενέργεια στον εαυτό της επικοινωνεί με την οικογένεια της. Η αδελφή της αναζητώντας την, έχει στείλει μηνύματα «θα πάω στον εισαγγελέα να σας καταγγείλω». Η κατηγορούμενη επιμένει ότι θέλει να μείνει μόνη της λέγοντας «η πρώτη είμαι ή τελευταία; Αφήστε με ήσυχη». Η αδελφή απαντά «σύνελθε θα σε κλείσουν στην ψυχιατρική!» και η κατηγορούμενη επιμένει να μεγαλώσει το παιδί ο Δασκαλάκης. «Σήκωσε το και μετά αυτοκτόνα» γράφει η αδελφή της σε μια απέλπιδα προσπάθεια. Τελικά την βρίσκουν και πηγαίνουν στο σπίτι της μητέρας της» είπε χαρακτηριστικά.

Ξέσπασμα για Κούγια

Την ίδια στιγμή, με ιδιαίτερη ένταση ξέσπασε η εισαγγελέας αναφερόμενη στην επίθεση του συνηγόρου της 35χρονης Αλέξη Κούγια που είχε επιτεθεί στον αναισθησιολόγο επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πώς είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι ευτύχημα που επανήλθε η μικρή Τζωρτζίνα. Ο κ. Χασαπόπουλος απέδειξε ότι ήταν ένας γιατρός και άνθρωπος με Α κεφάλαιο». Αναφορά στη σχέση του ζευγαριού κατά την διάρκεια της περιπέτειας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας σημείωσε πως η κατηγορούμενη «είχε το νου της στον κ. Δασκαλάκη κι αν δηλώνει παντρεμένος, αν φοράει τη βέρα του και τέτοιου είδους ζητήματα. Το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο, έχει χάσει δυο παιδιά και κάνει αναρτήσεις στα social media. Μαγνητοφώνησε το παιδί της στις 8 Απριλίου το πρωί; Για ποιο λόγο; Λέει στο παιδί της που νοσηλεύεται να μη λέει ψέμματα στο μπαμπά της ότι θέλει να τον δει γιατί τη φέρνει σε δύσκολη θέση! Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι πετάγονταν στον ύπνο του; Είναι δυνατόν μια μητέρα να λέει αυτά τα πράγματα στο παιδί της;!». Αιχμές άφησε και για το τηλεφώνημα στο δικηγόρο της αντί του Μάνου Δασκαλάκη μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο. «Είναι δυνατό να μη πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πως επιλέγουμε δηλαδή τη θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;».

 

Διαβάστε ακόμα:

Δίκη Πισπιρίγκου: Η ώρα της εισαγγελικής πρότασης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This