«Χιονοστιβάδα» οι αντιδράσεις των αγροτών!

Οργισμένοι από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης, φέρονται αποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο στήνοντας μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας

Must Read

Ξεχειλίζει η οργή των αγροτών κατά της κυβέρνησης για την αύξηση του κόστους παραγωγής, τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης για καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

 

 

Η οργή των αγροτών έχει φουντώσει και έχουν ανάψει τις μηχανές των τρακτέρ τους, καθώς είναι αποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο στήνοντας μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας. Χθες το μεσημέρι αγρότες έβαλαν φωτιά στην είσοδο του κτιρίου του ΟΠΕΚΕΠΕ Στερεάς στη Λαμία. Οι αγρότες, που είχαν αφιχθεί από το μπλόκο της Ανθήλης, άφησαν άχυρο στην είσοδο του ΟΠΕΚΕΠΕ και έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες για την κατάσβεσή της. Η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή. Εξάλλου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα της παραγωγής τους πάνω στις κατεστραμμένες από τις πλημμύρες αχυρένιες μπάλες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Συμπληρώνοντας ένα 24ωρο από την παραμονή τους στο σημείο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι έστειλαν σαφή μήνυμα στην κυβέρνηση. «Κάποιοι δεν μπόρεσαν να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό ότι το 70% που ξεσηκώθηκε είναι επαγγελματίες αγρότες, νέοι αγρότες. Δεν λένε την αλήθεια στον πρωθυπουργό. Ο εκπρόσωπός μας μάς αποκάλεσε “κοπριές”» παρατήρησε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

 

 

Παρών στο συλλαλητήριο στη Λάρισα ήταν και ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος επεσήμανε: «Είμαστε σε μια περίοδο που έχουν συγκλίνει τρία μεγάλα προβλήματα. Η μετά τον Covid εποχή, η επισιτιστική κρίση και οι πλημμύρες. Η Θεσσαλία έχει ξεχαστεί από την Ελλάδα. Περνάει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Μαζί με τα τρακτέρ τους οι διαδηλωτές πήγαν στο μπλόκο Πλατυκάμπου και πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι συνέλευση πάνω στην εθνική οδό Καρδίτσας – Λάρισας, κλείνοντας τον δρόμο. Ύστερα από διαβουλεύσεις που είχαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και την άρνηση αυτών να τους επιτρέψουν την άνοδο στην εθνική οδό, κινήθηκαν πεζή και κατέλαβαν μέρος του οδοστρώματος. Όπως ανέφεραν, δεν θέλουν να κλείσουν δρόμους, απλά να δείξουν ότι μπορούν, ζητώντας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι με υπουργούς, γιατί θεωρούν πως τα προβλήματα δεν μεταφέρονται σωστά. Άλλοι αγρότες της ευρύτερης περιοχής Καρδίτσας και Τρικάλων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, στο ύψος του Αγνατερού. Για όση ώρα ο δρόμος ήταν αποκλεισμένος η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παράπλευρη οδό.

 

Σε αγωνιστική ετοιμότητα είναι και οι αγρότες στη Μακεδονία, οι οποίοι ετοιμάζουν μεθαύριο Πέμπτη… απόβαση στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της μεγάλης έκθεσης Agrotica που διοργανώνεται τις επόμενες ημέρες στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν πάνω από 300 τρακτέρ και 10.000 αγρότες. Οι αγρότες διαμαρτύρονται και διεκδικούν παρεμβάσεις για χαμηλότερο κόστος παραγωγής και τροποποίηση της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), η οποία φέτος προβλέπει μείωση κατά 20% της ενιαίας, βασικής ενίσχυσής τους. Εξοργισμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης είναι ακόμα και «γαλάζιοι» αγρότες. Ο γνωστός «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος, μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού Λάρισας, κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του. «Εμείς θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα στις ευρωεκλογές. Ο κόσμος δεν είναι βλάκας. Δεν είναι πρόβατο. Τα πρόβατα τελείωσαν. Οι αγρότες που διαμαρτύρονται είναι επαγγελματίες, νέοι άνθρωποι. Δεν υποκινούνται από κόμματα. Δεν μπορώ εγώ να καταστρέφομαι και ο υπουργός να λέει ότι παρακινούμαι από την Αριστερά» δήλωσε ο κ. Σιδερόπουλος. Μπλόκα έχουν στηθεί από αγρότες στον κόμβο των Μουδανιών της Χαλκιδικής και στον κόμβο που συνδέει τη Φλώρινα, το Αμύνταιο και την Εορδαία, κλείνοντας συμβολικά τους δρόμους για λίγες ώρες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This