Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η ανήλικη που γρονθοκόπησε την 15χρονη – Τι εξηγεί ο δικηγόρος της

Συνελήφθησαν ακόμη πέντε κοπέλες - Τι υποστηρίζουν

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης και bullying σε βάρος 15χρονης, στην Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκης, από ομάδα συνομήλικών της κοριτσιών. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί πέντε μαθήτριες, μαζί με τους γονείς τους, ενώ ακόμη μία κοπέλα έχει ταυτοποιηθεί και συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία. Μάλιστα φέρεται να είναι εκείνη που χτύπησε με γροθιά στο μάτι την 15χρονη.

«Δεν είναι μόνο οι σωματικές βλάβες που έχουν προκληθεί σε αυτό το παιδί, φυσικά πρέπει να δούμε και το ψυχολογικό κομμάτι, το πώς αυτό το παιδί θα ξαναπάει στο σχολείο και πιθανόν θα συναντηθεί ξανά ακόμα και με τους δράστες της επίθεσης», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Είναι ένα άλλο περιστατικό που η αστυνομία αντέδρασε άμεσα, συνελήφθησαν 5 κορίτσια και οι γονείς τους, σχηματίστηκες δικογραφία. Υπάρχει και άλλο ένα παιδί το οποίο αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, δε συνελήφθη, αλλά συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία. Πρέπει να δούμε τι φταίει για αυτά τα περιστατικά».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε πως κανείς δεν κατηγορεί αυτά τα παιδιά, ωστόσο πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. «Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά μας ότι η συμμετοχή σε τέτοια περιστατικά αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις από τον νόμο, όπως και οι γονείς οι οποίοι έχουν μεγάλη ευθύνη», κατέληξε.

«Παραδόθηκε και προγραμματίστηκε συνάντηση για να απολογηθεί»

Η έκτη ανήλικη, που δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, εμφανίστηκε στην Αστυνομία και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί.

«Εγώ εκπροσωπώ την κοπέλα που προκάλεσε τη σωματική βλάβη, η οποία δε συνελήφθη και της εξήγησα ότι το σωστό που πρέπει να κάνει είναι να παραδοθεί», είπε νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις του, ο συνήγορός της, Θοδωρής Καραγιάννης και συνέχισε:

«Έτυχε να μη συλληφθεί εκείνη την στιγμή, ήταν σε ένα φιλικό σπίτι, ήρθε στο γραφείο μου, της εξήγησα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει να συλληφθεί, το κορίτσι το κατάλαβε και η μητέρα της μου έδωσε την έγκριση να επικοινωνήσω με την αστυνομία. Σήμερα έχουμε ραντεβού για να απολογηθεί. Παραδόθηκε και προγραμματίστηκε συνάντηση για να απολογηθεί».

Ο δικηγόρος της ανήλικης περιέγραψε τα όσα του είπε η εντολέας του. «Μου είπε ότι εκείνη την στιγμή ήταν μια φασαρία, δέχθηκε μια πρόκληση μια φίλη της, η ίδια αντέδρασε στιγμιαία και την χτύπησε, μου είπε ότι δεν είχε αυτήν την πρόθεση. Μου παρουσίασε ένα περιστατικό στο οποίο, στα πλαίσια ενός καυγά, η υπόθεση ξέφυγε. Το αδίκημα, ως ποινική απαξία δεν είναι τόσο έντονο, είναι μια επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το σημαντικό είναι αυτό που μένει στο θύμα όσον αφορά τις κοινωνικές συνέπειες», εξήγησε και προσέθεσε:

«Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι μια μητέρα μόνη της η οποία παλεύει αρκετά παιδιά. Υπάρχει μια παθογένεια στην οικογένεια».

«Ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή»

Από τις Αρχές συνελήφθη και μια 13χρονη, μέλος της παρέας των κοριτσιών που επιτέθηκαν στην 15χρονη, με τον δικηγόρο της να διευκρινίζει πως είχε μόνο φυσική παρουσία στο συμβάν του ξυλοδαρμού.

«Η εντολέας μου συνελήφθη από την αστυνομία στο σχολείο της, οι γονείς επίσης προσήχθησαν και συνελήφθησαν για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι», ανέφερε ο δικηγόρος της, Σωκράτης Δημητριάδης κι συνέχισε λέγοντας:

«Η θέση της εντολέως μου για το περιστατικό είναι ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος χρονική στιγμή. Έκανε παρέα με αυτά τα κορίτσια το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχει ασκήσει κάποια πράξη βίας σε βάρος του θύματος. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο όπου η ίδια δεν εμφανίζεται αλλά προέκυψε και κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης από το θύμα των κατηγορουμένων, όπου ρητά δήλωσε το ίδιο το θύμα ότι η εντολέας μου ‘δε μου έκανε τίποτα’. Είχε φυσική παρουσία στον ξυλοδαρμό».

Τέλος, ο κ. Δημητριάδης εξήγησε πως η 13χρονη δεν έχει επιδείξει ποτέ παραβατικότητα, δεν έχει απουσίες στο σχολείο και προέρχεται από συγκροτημένη οικογένεια. «Πρώτος εγώ μετέφερα τη συγνώμη τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της προς το ανήλικο θύμα και τους γονείς της. Οι γονείς έπεσαν από τα σύννεφα, δεν είχαν τέτοια δείγματα στο παρελθόν, θεωρούν ότι παρασύρθηκε στα πλαίσια της συγκεκριμένης παρέας. Το παιδί έχει καταλάβει το λάθος του και έχει μετανιώσει πραγματικά», κατέληξε ο δικηγόρος της 13χρονης μαθήτριας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This