Στα άκρα η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΑΕΙ για τις διαδικτυακές εξετάσεις – Παραιτήσεις και νέες ανακοινώσεις

Νέο συλλαλητήριο από τους φοιτητές την Πέμπτη

Must Read

«Εκρηκτικό» παραμένει το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση που επιθυμεί να γίνουν εξετάσεις εξ αποστάσεως στα πανεπιστήμια που τελούν υπό κατάληψη για να μην χαθεί η εξεταστική καθώς και στις πρυτανικές αρχές που επιθυμούν να προχωρήσουν σε άλλη κατεύθυνση.

Σε κάποια πανεπιστήμια όπως στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) οι εξεταστική θα γίνει με αυτό τον τρόπο.




Στο πανεπιστήμιο Κρήτης, σημειώθηκαν δύο παραιτήσεις καθηγητών, οι οποίοι αντιδρούν στις διαδικτυακές εξετάσεις. Έτσι, το μέλλον της εξεταστικής στο πανεπιστημιακό ίδρυμα κρέμεται σε μια κλωστή.

Συγκεκριμένα,  παραιτήθηκαν ο πρόεδρος Ηλίας Κολοβός και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μποσνάκης του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας.

Την ίδια στιγμή, , ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκδήλωσαν την δυσαρέσκειά τους στην διενέργεια των εξετάσεων από απόσταση.




Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται και το πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο εξέδωσε σχετικά ανακοίνωση αναφέροντας πως σε κατάληψη είναι 10 από τις 31 σχολές και τονίζοντας πως θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Η ανακοίνωση:

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου και σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου στις 31/01/2024, υλοποιεί τον Εσωτερικό του Κανονισμό, ο οποίος προβλέπει δυνητικά ειδικές μέριμνες για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών.

Οι έκτακτες αυτές συνθήκες διαπιστώνονται σε 10 από τα 31 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα 02/02/2024. Στο πλαίσιο αυτό, με μέριμνα των Κοσμητειών, τα Τμήματα δύνανται να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε Τμήματος και διασφαλίζοντας το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Ο Πρύτανης Χρήστος Ι.Μπούρας».

Οι φοιτητές συνεχίζουν να αντιδρούν στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων διοργανώνοντας νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.




Δείτε επίσης:

«Παρέμβαση» της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρύτανη του Πολυτεχνείου
 
Απειλές Μητσοτάκη προς τους πρυτάνεις για τις καταλήψεις – Σκληρή στάση απέναντι στους φοιτητές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This