Διδυμότειχο: Επιθετικός στρεπτόκοκκος και βαριά πνευμονία «λύγισαν» την 9χρονη

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, με πυρετό και πνευμονία, μελανιασμένο και έχοντας υποστεί ανακοπή.

Το τεστ στο οποίο υπέβαλλαν την 9χρονη οι γιατροί βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο και η εικόνα του, όπως ανέφεραν, ήταν εικόνα παιδιού που έχει προσβληθεί από τον διεισδυτικό στρεπτόκοκκο Α, ο οποίος στη χώρα μας ευθύνεται για τον θάνατο περίπου 10 παιδιών και 12 ενηλίκων. Οι γιατροί που του έκαναν ΚΑΡΠΑ και μαλάξεις, το διασωλήνωσαν και ετοιμάζονταν να το διακομίσουν στη ΜΕΘ ενηλίκων, αλλά, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν, καθώς ξεψύχησε στα χέρια τους.

Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του ΓΝΔ αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

Σημειώνεται πως οριστική απάντηση στο εάν η κύρια αιτία του θανάτου του άτυχου κοριτσιού ήταν, όντως, διεισδυτικός στρεπτόκοκκος ή κάτι άλλο, αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο μεταφέρθηκε η σορός του.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This