«Καμπανάκι» Παγώνη για αύξηση νοσηλειών: «Οι ασθενείς φέτος πέρασαν πολλές ιώσεις και γρίπη»

Φέτος οι εμβολιασμοί κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Must Read

Τις δικές της εξηγήσεις για τις αυξημένες νοσηλείες για γρίπη κατά το τελευταίο διάστημα έδωσε σήμερα η Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας πως ένας από τους βασικότερους λόγους είναι τα χαμηλά επίπεδα έγκαιρου εμβολιασμού.

«Φέτος ήταν χειρότερα, οι ασθενείς φέτος πέρασαν πολλές ιώσεις και γρίπη με μια εικόνα επιβαρυμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι υπήρξαν σοβαρά περιστατικά γρίπης και αύξηση των νοσηλειών, σε αντίθεση με τα περιστατικά Covid-19 και τις σχετικές νοσηλείες που μειώθηκαν. Ειδικότερα, μιλώντας για τα βαριά συμπτώματα της γρίπης φέτος, η κα Παγώνη ανέφερε τα εξής: «Είναι με υψηλούς πυρετούς, με μεγάλη κακουχία, με ανθρώπους οι οποίοι περιέγραφαν σε εμάς ότι δεν μπορούσαν να σηκωθούν από το κρεβάτι. Αυτή την κλινική εικόνα της γρίπης δεν την έχουμε συναντήσει πάρα πολλές φορές. Τα περιστατικά που πέρασαν γρίπη πέρασαν πολύ δύσκολα. Μας περιγράφουν και από τα τηλέφωνα την κλινική τους κατάσταση και δίνουμε τις οδηγίες. Έχουμε νοσηλείες για γρίπη. Συγκριτικά φέτος με προηγούμενες χρονιές έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες για γρίπη».

Εξηγώντας γιατί η γρίπη είναι τόσο δυνατή φέτος, υποστήριξε πως «το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι κάπως πιο εξαντλημένοι, μπορεί να μην έχουνε κάνει τους εμβολιασμούς». Φέτος οι εμβολιασμοί κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ανέφερε σχετικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υποστηρίζοντας πως η καμπάνια θα έπρεπε να υπάρχει πολύ νωρίτερα, από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου ο κόσμος να καταλάβει ότι έπρεπε να κάνει το εμβόλιο τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου. «Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη, αρχές Μάρτη και πριν πέντε χρόνια τόσο είχε κρατήσει», εκτίμησε.

Στη συνέχεια της κουβέντας, η κα Παγώνη αναφέρθηκε στην αύξηση των περιστατικών στρεπτόκοκκου, αναφέροντας πως «δυστυχώς οι περισσότεροι έκαναν μία δόση εμβολίου, και αυτό ήταν ένας από τους λόγους που είχαν πολλά περιστατικά στο εξωτερικό. Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε». Παράλληλα, προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν με τις δύο δόσεις κατά της ιλαράς τα παιδιά τους, γιατί οι επιπλοκές της ιλαράς είναι σοβαρές.

Δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για απογευματινά χειρουργεία

Αναφερόμενη, κατόπιν, στα απογευματινά χειρουργεία έναντι πληρωμής στα δημόσια νοσοκομεία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως ανέφεραν στον υπουργό Υγείας πως δεν υπάρχει προσωπικό και ότι θα εξοντωθούν οι εργαζόμενοι.

«Ενημερωθήκαμε σχετικά από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και διαφωνούμε για τους εξής λόγους. Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία, τα χειρουργικά τραπέζια, οι χειρουργικές αίθουσες είναι αυτές που είναι και δεν μπορούν να αυξηθούν για να γίνουν απογευματινά χειρουργεία, γιατί πολλά πρωινά χειρουργεία φτάνουν μέχρι το βράδυ. Και δεύτερον δεν υπάρχει προσωπικό, νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι, οι οποίοι θα μπορούν να καλύψουν μέχρι το βράδυ τα απογευματινά χειρουργεία. Δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να κάνει τα πρωινά χειρουργεία, ένας αναισθησιολόγος και μετά να συνεχίζει το βράδυ να κάνει και τα απογευματινά. Θα εξοντωθεί. Αυτή είναι η άποψή μας τα εξηγήσαμε στον υπουργό και μας είπε πως θα τα δει, θα αποφασίσει και θα μας ενημερώσει», ανέφερε συγκεκριμένα.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This