Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα – Aποφασίζουν κάθοδο στην Αθήνα

Έτοιμοι να απαντήσουν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την αδιαφορία της κυβέρνησης

Must Read

Με εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται αυτή την ώρα σύσκεψη των αγροτών που ετοιμάζονται να απαντήσουν με νέες κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα-ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αποκλείοντας πρόσθετη ενίσχυση.

Την Δευτέρα χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε μπλόκα σε όλη την χώρα και έπειτα αποφάσισαν να συντονίσουν νέες δυναμικές κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων, ενώ στα σχέδιά τους είναι ακόμα και η… απόβαση με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου.




Στη Νίκαια της Λάρισας συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους τις ερχόμενες ημέρες, μετά την αδιαφορία της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα της εθνικής μας οικονομίας.




Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να «δείξουν τα δόντια τους», έχοντας αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους και συμμετέχοντας καθημερινά σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων αλλά και σε «αποβάσεις» σε αστικά κέντρα. Στα σχέδιά τους είναι να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα και να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου για να διατυπώσουν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα προβλήματά τους και να διεκδικήσουν την επίλυσή τους. Επίσης, σχεδιάζουν πολύωρο κλείσιμο των εθνικών και επαρχιακών οδών, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής των προϊόντων τους.

«Θα έρθουν μπλόκα από όλη τη χώρα. Θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν. Γι΄ αυτό συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να βγούμε στην Εθνική Οδό με τα τρακτέρ» δήλωσε ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας και σημείωσε : «Για να μπορούμε να κάνουμε δράσεις και μέσα στις πόλεις εξετάζοντας όλες μας τις κινήσεις και όλες τις προτάσεις που αφορούν από συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και για παραπέρα κλιμάκωση της κινητοποίησης. Οι εισηγήσεις και οι σκέψεις που υπάρχουν είναι για να βγούμε στην εθνική, να υπάρχουν πιο έντονοι και μακράς διάρκειας αποκλεισμοί για να πιέσουμε την κυβέρνηση πιο αποτελεσματικά για να πιέσουμε την κυβέρνηση να εξετάσει τα αιτήματα και να δώσει λύσεις ώστε να γίνει και μια συνάντηση όταν θα υπάρχει να συζητήσουμε και κάτι ουσιαστικό».




Από πλευράς της η κυβέρνηση απαντάει με «μπλόκο» στα αιτήματα των αγροτών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα εξεταστούν επιπρόσθετα μέτρα. «Κάναμε αυτό που μπορούμε στο πλαίσιο του δυνατού» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

«Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις οι αγρότες, δεν αποκλείουμε τίποτα» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

(Φωτογραφία: larissanet)

Δείτε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις των αγροτών: Απειλούν να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This