Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις των αγροτών: Απειλούν να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα!

Αποφασίζουν το μεσημέρι την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους

Must Read

Αμετακίνητοι εμφανίζονται οι αγρότες μπροστά στα «ψίχουλα» που τοὺς έταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε λίγη ώρα, εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου αναμένεται να συναντηθούν στη Νίκαια της Λάρισας για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Έχοντας ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θα υποχωρήσουν στα αιτήματά τους, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους όσα θέλουν να κατακτήσουν. Στο τραπέζι βρίσκονται πλέον όλα τα ενδεχόμενα, από την αύξηση των μπλόκων σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου μέχρι την «κάθοδο» των τρακτέρ τους στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι των αγροτών υποστηρίζουν ότι οι υποσχέσεις και το πακέτο των παροχών του πρωθυπουργού δεν είναι αρκετά, αλλά μόνο για τις εντυπώσεις…

 

 

Το μήνυμα του Χατζηδάκη στους αγρότες  

«Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας» διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών λίγη ώρα πριν τις αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κλείσιμο εθνικών οδών και κάθοδο στην Αθήνα. «Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης«Μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δόθηκαν» πρόσθεσε και επανέλαβε πως ότι περίσσευμα υπάρχει στον προϋπολογισμό επιστρέφεται στην κοινωνία με την προϋπόθεση όμως ότι θα κρατήσουμε ένα σταθερό τιμόνι. Δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στους αγρότες με δυσκολίες διαρθρωτικές στον αγροτικό τομέα εδώ και χρόνια, προσθέτοντας ότι στην Θεσσαλία είναι το μείζον θέμα. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντηθεί με αγρότες στα μπλόκα,  άκουσε τα αιτήματά τους και συζήτησε μαζί τους.

 

 

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στη Νίκαια Λάρισας έχει γίνει σε όλα τα μπλόκα της χώρας, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επισημαίνει «συντονισμένα θα συζητήσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας». Είπε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες τρακτέρ στα μπλόκα που έχουν στηθεί και βγαίνουν κάθε μέρα και νέα, ενώ υπογράμμισε ότι η πρόταση θα είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς «δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες μετά τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This