Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες μετά τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ώρα αποφάσεων σήμερα - Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με το βλέμμα στην Αθήνα - Κλείνει την «κάνουλα» το Μαξίμου για νέα μέτρα

Must Read

Έφτασε η ώρα των αποφάσεων για τον αγροτικό κόσμο. Εκπρόσωποι των αγροτών από όλα τα μπλόκα της χώρας αποφασίζουν σήμερα, Τρίτη 6/2, ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον δρόμο του «θα» και των «όχι». 

 

 

Στην πανελλαδική σύσκεψη στις 12:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, οι αγρότες αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Στο επίκεντρο αλλά και στη σκέψη τους είναι ακόμα και η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ θα προχωρήσουν και σε μακράς διαρκείας αποκλεισμοί, πολύωρες παραμονές στην Εθνική Οδό, καθώς και σε συλλαλητήριο στην Αθήνα. «Ο πρωθυπουργός στις 20 Ιουνίου επισκέφθηκε την Χαλκιδική και είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα του πράσινου “χρυσού”. Περιμένουμε την προεκλογική του δήλωση να την κάνει πραγματικότητα» δήλωσε ο Χρήστος Τσιπέλης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ορμύλιας. «Εμείς θέλαμε να παραδώσουμε τα αιτήματα μας στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ, κάτι που δεν μας επιτρέπει η κυβέρνηση» σημείωσε σχετικά με τον αστυνομικό φραγμό.

 

 

Ο πρωθυπουργός, αλλά και τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη επιδίδονται σε μία προσπάθεια να πείσουν ότι η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και κρίνεται ανεπαρκής από τους αγρότες, θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα για τους ίδιους. Παρόλα αυτά, ο Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τους αγρότες παρά το γεγονός ότι δεν έχει σκοπό να «δώσει» τίποτα επιπλέον. Πάντως, σε ερώτηση που του απηύθυναν δημοσιογράφοι για το αν θα συναντήσει τις επόμενες μέρες αγρότες από τα μπλόκα, ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος:

– Μητσοτάκης: Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις

– Δημοσιογράφοι: Δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;

– Μητσοτάκης: Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι πόροι που έχει στη διάθεση της δεν είναι ανεξάντλητοι, γι΄αυτό δεν εξετάζει αυτή την ώρα και άλλα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες, οι οποίοι όμως, παραμένουν στα μπλόκα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση επιμένει στον διάλογο και υπενθυμίζει ότι στη Θεσσαλία δόθηκαν περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο ευρώ και έως το τέλος Ιουνίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων. 

 

 

Eντός των ημερών θα ανακοινωθεί το μέτρο 5.2 για 100% κάλυψη των πληγέντων. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης υπενθύμισε ότι αυτήν την εβδομάδα ανακοινώνεται το μέτρο 5.2 ενώ ξεκαθάρισε ότι ρεύμα σε σπίτι αγρότη δεν έχει κοπεί. Ο συνομιλητής του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης υπενθύμισε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πολιτική βούληση για πάταξη της αισχροκέρδειας. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Επέστρεψαν στα μπλόκα – Κλείνουν εθνικές οδούς, κάνουν πορείες σε πόλεις 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This