Ο μπον βιβέρ με την κουτάλα: «Άλλος Άνθρωπος» με εκατομμύρια ευρώ, ράβδους χρυσού, διαμάντια και βίλες-παλάτια

Ράβδοι χρυσού, διαμάντια και μετρητά στην Ελβετία, ακίνητα σε Ψυχικό, Βούλα, Κηφισιά, Κολωνάκι, Αράχοβα και... Λονδίνο

Must Read

Οταν δεν μαγείρευε στον δρόμο για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, ο… καλός Σαμαρείτης Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έκανε διακοπές σε πολυτελείς σουίτες της Μυκόνου ή στο «Costa Navarino», έφτιαχνε «βουνά» από πανέρια με γαρίφαλα στις πίστες των σκυλάδικων της επαρχίας ή έκανε βουτιές στις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων της βίλας που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε στο νησί των ανέμων!

  • Από τον
    Μάρκο Χάραμα

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στην «Espresso» άτομα από το στενό περιβάλλον του, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο «Ρομπέν των συσσιτίων» με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια έχει καταφέρει να χτίσει μια τεράστια περιουσία, με ράβδους χρυσού, διαμάντια και εκατομμύρια σε ελβετικά φράγκα, άγνωστο πώς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για τη διπλή ζωή του… φιλάνθρωπου μπον βιβέρ, ο οποίος ελέγχεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο ιδρυτής του «Αλλου Ανθρώπου» διαθέτει ή, τουλάχιστον, διέμενε σε μια πολυτελή μεζονέτα στη Μύκονο, με δύο τεράστιες πισίνες και ιδιωτικό ελικοδρόμιο, η οποία είναι γραμμένη σε τρίτο όνομα, πολύ έμπιστου ανθρώπου του! Κατά τις ίδιες, αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», με το συγκεκριμένο πρόσωπο υπάρχει ισχυρό ιδιωτικό συμφωνητικό-πωλητήριο, με προγενέστερη ημερομηνία, με το οποίο φαίνεται ότι του έχει πωληθεί. Ο Πολυχρονόπουλος φέρεται ακόμα ότι διαθέτει με παρόμοιο τρόπο πέντε πολυτελή διαμερίσματα 200 τετραγωνικών και άνω στην περιοχή του Ψυχικού, στη Βούλα, στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι! Ολα είναι γραμμένα σε διαφορετικά ονόματα και με το ίδιο πωλητήριο. Στη «συλλογή» του από… ταπεινά σπιτάκια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περιλαμβάνονται, επίσης, ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, στο κέντρο της πόλης, και ένα υπερπολυτελές σαλέ στην Αράχοβα! Οι συμβολαιογραφικές πράξεις έχουν γίνει από γυναίκα συμβολαιογράφο, το γραφείο της οποίας βρίσκεται στην περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, πολύ κοντά στον Αρειο Πάγο, λέει άτομο που γνωρίζει από κοντά τον Κ. Πολυχρονόπουλο.

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι έλυσαν τη σιωπή τους στην εφημερίδα και αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής του… εκατομμυριούχου «αγίου του συσσιτίου των φτωχών», λένε με σιγουριά ότι ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας διαθέτει θυρίδα στην Ελβετία, και συγκεκριμένα στη Γενεύη, στην οποία φυλάσσονται 120 ράβδοι χρυσού, 34 διαμάντια και 10.000.000 ελβετικά φράγκα σε ομόλογα. Αυτό, φυσικά, μπορούν να το διαπιστώσουν μόνο οι αρμόδιες Αρχές. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται ότι είναι… λάτρης της χλιδής και του γλεντιού, αφού έκανε ταξίδια στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, σε μαγαζιά τρίτης κατηγορίας και σε σκυλάδικα, και διέμενε σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ξοδεύοντας μεγάλα ποσά, κάθε φορά που άφηνε τις κατσαρόλες και τις κουτάλες για να ξεκουραστεί!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φέτος το καλοκαίρι διέμεινε για μία εβδομάδα, με άλλο όνομα, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου, πληρώνοντας 5.000 ευρώ την ημέρα για μία σουίτα! Το περίεργο, ωστόσο, ήταν ότι για τις διακοπές αυτές ταξίδεψε σε τουριστική θέση με πλοίο της γραμμής. Αλλη μία εβδομάδα φέρεται ότι διέμεινε στο «Costa Navarino», ξοδεύοντας απίστευτα ποσά για το πολυτελές δωμάτιό του, αλλά και για τους λογαριασμούς που έκανε. «Υπάρχει φαγητό άφθονο για όλους. Γιατί, λοιπόν, να μην περνάω ωραία με αυτά που περισσεύουν, αφού έρχονται κι άλλα λεφτουδάκια; Και είναι πολλά. Η ζωή θέλει καλοπέραση» διατυμπάνιζε στις παρέες του και περνούσε ζωή ζάχαρη!

Την ίδια ώρα, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας λένε πως έχει και μία ευαίσθητη πλευρά, που ελάχιστοι γνωρίζουν, αφού έχει «υιοθετήσει» 15 πάμφτωχες ελληνικές οικογένειες με ανάπηρα παιδιά. «Ορκισε γι’ αυτό το μυστικό όλους όσοι βρίσκονται δίπλα του και τον βοηθούν ώστε να μπορεί να υλοποιήσει την προσφορά αγάπης σε 15 πάμφτωχες οικογένειες με ανάπηρα παιδιά, που βρίσκονται υπό την προστασία του» αποκάλυψε στενός φίλος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μιλώντας στην «Espresso». Οπως πρόσθεσε, ο ίδιος έχει διαθέσει σε αυτές τις οικογένειες, τις οποίες φροντίζει εδώ και πέντε χρόνια, αναπηρικά καροτσάκια, ηλεκτρικά κρεβάτια αναπηρίας και πλήρη εξοπλισμό για να ζουν με αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα, πληρώνει για ταξίδια τους στο εξωτερικό, για μεταμοσχεύσεις βαλβίδας καρδιάς και για χειρουργεία για κακοήθειες, που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, ενώ τους παρέχει ενοικιαζόμενα διαμερίσματα για να κατοικούν, με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Επιβεβαιώνει την «Espresso» η Θώδη! «Μου είπε ότι θέλει να με μανατζάρει για να βγάλουμε λεφτά»

«Καίει» τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο η μαρτυρία της Εφης Θώδη, σύμφωνα με την οποία ο φιλάνθρωπος με τα ακριβά γούστα την είχε προσεγγίσει για να την πείσει να… συνεργαστούν!

«Κάπου το 2009 ήρθε σε πανηγύρια, χόρευε, πέταγε λουλούδια, ήθελε να είναι στην πρωτιά. Μου είπε: “Θέλω να σε μανατζάρω, να βγάλουμε λεφτά”. Τα βρήκαμε στην τιμή. Και του λέω: “Κύριε Κώστα, εγώ πρέπει να πάρω τα μισά λεφτά, αλλιώς δεν μπορώ να πάω στην Αμερική”. Και από τότε δεν τον ξαναείδα. Είχε επιδειξιμανία, ήθελε όλοι να ασχολούνται με αυτόν» δήλωσε η «βασίλισσα των πανηγυριών», επιβεβαιώνοντας μέχρι κεραίας το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Espresso». Υπενθυμίζεται ότι στο σχετικό ρεπορτάζ είχαν φιλοξενηθεί δηλώσεις στενού φίλου του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες ο ελεγχόμενος ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας επιχείρησε να προσεγγίσει τη λαϊκή τραγουδίστρια των πανηγυριών προκειμένου να της κλείσει συναυλίες στην Αμερική!

«Πραγματικά, κανείς δεν γνωρίζει ότι άκουσε πολλές φορές την Εφη σε λαϊκές συναθροίσεις και της πέταξε “χαρτούρα”, ενώ επιχείρησε να την προσεγγίσει για να της κλείσει συναυλίες στην Αμερική. Η Εφη Θώδη δεν είχε καταλάβει ποιος ήταν και τον αντιμετώπισε ως έναν απλό πελάτη της» ανέφερε το συγκεκριμένο πρόσωπο, που επιθυμεί να διαφυλάξει την ανωνυμία του.

Τα ληγμένα τρόφιμα, η κρυφή αποθήκη και τα φακελάκια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, καθώς φέρεται ότι συγκρότησε εγκληματική οργάνωση, αποκομίζοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε παιδικός φίλος του, ο επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας είχε δεχτεί προτάσεις από διάφορα κόμματα για να κατέβει στις εκλογές! «Καταπληκτικός άνθρωπος, φιλότιμος. Εχω πέσει από τα σύννεφα, δεν πιστεύω απόλυτα, γιατί ξέρω τι άνθρωπος ήταν. Κυκλοφορούσε με δανεικό αμάξι, ήταν εναλλακτικός. Οσο καιρό κάναμε παρέα, δεν είχα δει το παραμικρό» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε πως ο φίλος του είχε δεχτεί προτάσεις από δυο τρία κόμματα προκειμένου να μπει στη λίστα υποψηφίων τους. «Μπορούσε να είναι πολιτικοποιημένος, να είναι χωμένος και να τρώει με χρυσά κουτάλια. Ανετα θα μπορούσε να το κάνει στις τελευταίες εκλογές» κατέληξε ο στενός φίλος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.




Στον αντίποδα, πρώην εθελοντής που εργαζόταν στην Κοινωνική Κουζίνα δεν φαίνεται να έχει πολύ καλή γνώμη για τον επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου», κάτι που διαφαίνεται από την καταγγελία του, η οποία κρίνεται αρκούντως σοβαρή. «Μια γυναίκα, ήταν μάλλον εφοπλιστή, του έδωσε (ενν.: στον Πολυχρονόπουλο) 8.000-9.000 ευρώ, έδωσε τα 500 στην αδελφή του και πήγε και τα έπαιξε τα υπόλοιπα» αποκάλυψε το συγκεκριμένο πρόσωπο και πρόσθεσε: «Μετά από 1-2 εβδομάδες τον βλέπω τον μουλωχτό και έπαιζε!» Οπως κατήγγειλε ακόμα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδινε ληγμένα τρόφιμα σε αλλοδαπούς. Τόνισε, δε, πως υπήρχε και δεύτερη αποθήκη, καταγγέλλοντας πως «μια νταλίκα ολόκληρη τα πήρε με την ξανθιά (ενν.: τρόφιμα και φάρμακα) και τα εξαφάνισαν. Ούτε μια ασπιρίνη δεν μπήκε στον “Αλλον Ανθρωπο”. Ημουν μπροστά, η ξανθιά τού είπε. Ο,τι πράγματα ακριβά έρχονταν τα πήγαινε στη δεύτερη αποθήκη» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για τον «Αλλον Ανθρωπο» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί η διαδρομή των χρημάτων που προέρχονταν από χορηγίες και τη διοργάνωση συσσιτίων, οι αρμόδιες Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, καθώς και τη δράση του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας σε στοιχηματικές εταιρίες, αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Αλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Ο επικεφαλής του «Αλλου Ανθρώπου» φέρεται, επίσης, ότι προτιμούσε να παίρνει χρήματα στο χέρι, και δη σε «φακελάκια», ώστε να τα μοιράζει ο ίδιος σε όσους έχουν ανάγκη. Μια τέτοια περίπτωση αφορά την αναγγελία φιλανθρωπικής δράσης από τη σελίδα του «Αλλου Ανθρώπου» στο facebook, στις 27/3/2022, με τη σημείωση: «Οποια, όποιος μπορεί, ό,τι μπορεί». Αμέσως παρακάτω παρατίθεται ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού με δικαιούχο την εθελόντρια Β.Κ., όπως και η επιλογή να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αποστολή οικονομικής βοήθειας σε εκτοπισμένες οικογένειες και παιδιά στη συνοριακή γραμμή της Ουκρανίας με Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία και Μολδαβία. «Φακελάκι με χρήματα για να δοθούν σε οικογένειες και παιδιά που περνούν τα σύνορα. Δεν έχει σημασία το ποσό, αυτά τα φέρνετε και τα βάζετε σε κλειδωμένο κουτάκι που θα ανοιχτεί στα σύνορα. Τα φέρνετε στη Μ. Αλεξάνδρου 199, Κεραμεικός, κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This