Στο Εφετείο 65χρονος για ασέλγεια σε ανήλικα: «Έβαλε το χέρι του στο εσώρουχο του παιδιού» λένε οι γονείς

Οι καταθέσεις των γονέων των κοριτσιών προκαλούν ανατριχίλα

Must Read

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λάρισας κάθισε ένας 65χρονος, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών. Ο άνδρας φέρεται να προσέγγιζε τα παιδιά με καραμέλες, αλλά και με ένα σκύλο που είχε στο γκαράζ του.

Η δίκη σε δεύτερ βαθμό για την φρικιαστική υπόθεση που είχε «παγώσει» την τοπική κοινωνία της Λάρισας, ξεκίνησε με μαρτυρίες από πρόσωπα του περιβάλλοντος τόσο των θυμάτων, όσο και του κατηγορουμένου, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου, με την απολογία του 65χρονου.

«Ο πρόσχαρος άνθρωπος, ο φιλήσυχος γείτονας, ο κύριος», όπως τον περιέγραψαν χθες Τρίτη, στις καταθέσεις οι δικοί του άνθρωποι, τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται στη φυλακή, καθώς για τα αδικήματα που περιγράφονται στο κατηγορητήριο έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών.

«Έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο του παιδιού και το χάιδευε»

Όπως προέκυψε από το κατηγορητήριο, ο 65χρονος το καλοκαίρι του 2018 φέρεται να προέτρεπε τα ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 10-11 ετών, να μπουν στον χώρο στάθμευσης που διατηρούσε στην πολυκατοικία και στη συνέχεια προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους, τις οποίες περιέγραψαν χθες οι γονείς με τις καταθέσεις τους.

Τα κοριτσάκια συνήθιζαν να παίζουν όπως όλα τα παιδιά στις πιλοτές πολυκατοικιών της γειτονιάς, εκεί όπου διατηρούσε το γκαράζ ο 65χρονος, που διέθετε και ένα σκυλάκι, με το οποίο φαίνεται να προσέλκυε τα παιδιά. Όπως, μεταξύ άλλων, κατέθεσε χθες η μητέρα 11χρονης, ο κατηγορούμενος έμενε στην απέναντι πολυκατοικία «με το γκαράζ και είχε ένα σκυλί με πρόσχημα το οποίο φώναζε τα κορίτσια». Ακόμη, η γυναίκα υποστήριξε πως συνήθιζε να προσεγγίζει τα παιδιά με καραμέλες.

Η μητέρα της 11χρονης, που ξεσκέπασε την νοσηρή δράση του 65χρονου, προκάλεσε ανατριχίλα στο δικαστήριο με τις περιγραφές της. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος «έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό της και τη χάιδευε» και «τη φίλησε στο στόμα με τη γλώσσα του»Ακόμη, συμπλήρωσε πως μετά τα όσα της περιέγραψε η κόρη της, κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, ενώ ενημέρωσε παράλληλα και τους γονείς των άλλων κοριτσιών.

«Γείτονες μας είπαν ότι ο κατηγορούμενος έβαζε τα παιδιά στο γκαράζ»

«Ευτυχώς η 11χρονη μίλησε νωρίς στη μητέρα της, γιατί δεν ξέραμε πού θα φθάσει», είπε ο πατέρας ενός άλλου κοριτσιού, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος κέρδιζε την εμπιστοσύνη των παιδιών για να τα προσεγγίσει.

Μητέρα άλλης ανήλικης που έπεσε θύμα, τόνισε στην κατάθεσή της ότι «άλλοι γείτονες μας είπαν τι έχει συμβεί με τα κορίτσια όταν ο κατηγορούμενος τα έβαζε μέσα στο γκαράζ». Η ίδια εξήγησε πως το παιδί ντρεπόταν να της πει τι είχε συμβεί με τον 65χρονο. Από την πλευρά του, ένας άλλος πατέρας υποστήριξε πως φαινόταν ότι ο κατηγορούμενος σχεδίαζε πώς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών.

Στον αντίποδα, οικείοι του 65χρονου με τις καταθέσεις τους αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα του, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως με τη σύλληψή του έπεσαν από τα σύννεφα. «Ποτέ δεν πείραξε κάποιο παιδί, την πάτησε, επειδή είναι καλός άνθρωπος, υπήρξε ένας κύριος, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος», ήταν τα λόγια των γνωστών του. Μάλιστα, ένας από αυτούς απέδωσε την ομολογία του 65χρονου στα όσα συνέβησαν στην Αστυνομία με τη σύλληψή του, λέγοντας ότι «έφαγε πολύ ξύλο και έτσι υπέγραψε την ομολογία του».

Η δίκη διακόπηκε αργά χθες το μεσημέρι για να συνεχιστεί στην Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This